Vakıf Katılım web

BAŞKANLAR ŞİMDİ NE DİYECEK?

Neşe BERBER 17 Ara 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Daha önce dikkat çektiğim bu konu üstünden yazdığım özellikle AK Partili belediyelere tabiri caizse dadanan bazı isimler gündeme düştü. Hatırlatmak isterim daha önce yazdığım yazıdan bir bölüm.

 “Abdülhamid Han'ın 100. Ölüm Yılı ve Kudüs'ün öne çıkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyeti ile herkesin dikkatini çeker olmuştu. İlginçtir, son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan neye dikkat çekerse, kimileri bu söylemler üzerinden hemen bir paket program hazırlayıp, o konuların uzmanı kesiliyorlar. Bunu da bir kazanç kapısına çevirerek, özellikle de Erdoğan’ın sözünün "emir-demiri keser" anlayışı ile AK Partili belediyelerin "hayır" diyemeyecekleri programlar ile kapıları çalıyorlar. AK Partili belediyeler de, kendilerini gösterebilmek ve sırf Cumhurbaşkanının gözüne girebilmek ve de "metal yorgunu" olmadıklarını bir şekilde göstermek adına kimdir, nedir araştırmadan, içeriğine derinlemesine bakmadan sadece başlık üzerinden -ne yazık ki- bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapar oldular. FETÖ'cüleri "yurt dışı gezisi" bahanesi ile Türkiye'den kaçırmakla suçlanan Talha Uğurluel, AK Partili belediyeler ve bazı vakıflardan destek almayı sürdürüyor! "Osmanlı'nın Şifreleri" ve "Arzın Kapısı Kudüs" gibi kitapların yazarı Talha Uğurluel'in ismi son dönemde sıkça 15 Temmuz hain darbe girişiminin planlayıcısı ve uygulayıcısı FETÖ ile birlikte anılıyor.’’

FETÖ'cüleri "yurt dışı gezisi" bahanesi ile Türkiye'den kaçırmakla suçlanan Talha Uğurluel, AK Partili belediyeler ve bazı vakıflardan destek almayı sürdürdüğü o günlerde yazdığım yazı ile belediye başkanlarını uyarma gereği duymuştum, zira bu adam hakkında FETÖ ile ilintili olduğuna dair soruşturma yürütülüyordu. Nedense kimse bunu o günlerde ciddiye almamış hatta söyleşilerine yer vermeye devam etmişlerdi.

Konuştuğum belediye başkanının bu konulardan haberdar olmadığını elimizde kanıt yok diyerek ağız büktükleri o günlerden sonra Talha Uğurluel gözaltına alınıp hapise gönderildi. O günlerde bize inanmayıp ağız büken AK Partili başkanlar şimdi ne diyecek, çok merak ediyorum.

Beşiktaş nasıl kurtulur?

Beşiktaş ilçesinin ne kadar değerli ne kadar anlamlı bir ilçe olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki, bugüne kadar Beşiktaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekelinde kalmış hak ettiği belediyeciliği görmemiş bir ilçe olmak zorunda kalmış. Son günlerde hepinizin malumu yaşanan olaylar hala misliyle Beşiktaş Belediye Başkanının görevden alınması ile yerine geleninde pek bir şey değiştiremediği bir belediyecilik anlayışı içerisinde meclis içinde yani kendi içlerinde kavgaları devam etmekte. Beşiktaş Belediyesi ne yazık ki, Beşiktaş halkının değil de, kendi çıkarları doğrultusunda çalışmalarına devam etmekte.

Geçtiğimiz günlerde eski bir Beşiktaşlı olan Mimar Erhan İşözen’le biraz sohbet etme imkanı buldum, aynı kaygıları o da hissettiğini içtenlikle anlattı. Hatta Beşiktaş’a hizmet etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilçemize destek verin desek yapmaz mı inanıyorum ki fazlasını yapar ama bunu şimdiki yönetim yapmıyor diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Ve şöyle devam etti. “Kente sahip çıkmak uygarlıktır. İstanbul, bir dünya kenti. Beşiktaş, İstanbul’un evrensel kültür değerlerine sahip en önemli, en genç, en dinamik, en cıvıl cıvıl ilçesi. Dokuz üniversiteye ev sahipliği yapıyor. Osmanlı’nın saraylar beldesi. Türkiye’nin önde gelen ticaret merkezleri burada. Denize, Boğaziçi’ne olan kıyılarıyla, korularıyla turizme hizmet ediyor. Bu kent parçasının bize verdiklerine, denizine, doğasına, kültürüne, tarihi mahallelerine yeteri kadar özen gösteremiyoruz. Siyaset olarak yıllardır vaat ettiklerimizi yerine getiremedik. Beşiktaş, bugünlerde yeni bir tarihsel bulguyla da dünyanın gözü üzerinde. Kavimler göçü ile bölgeye gelen Kurgan’ların, 5500 yıllık tunç çağına uzanan Kurgan mezarlarının da bulunduğu yer. Beşiktaş, yaşayan herkesin hakkı olan; insana, mekâna verilen değerleriyle, yeni bir kentsel tasarım modeliyle hizmet edilmeyi bekliyor. Beşiktaş’ın hakkı olan adil -güvenli -sağlıklı-yaşanabilir-erişebilir- doğaya saygılı, yeni kamusal yaşam alanlarının üretildiği, geleceğin çağdaş, yaşanılır semtlerini birlikte oluşturmamızı bekliyor. Bende yıllarını bu semte vermiş, öğrenciliği, gençliği bu semtte geçmiş, halen burada yaşayan bir mimar olarak, Beşiktaş’ın yaşam ve mekân kalitesinin hak ettiği değerde yükselmesi için; CHP Beşiktaş adayı olmaya kararlıyım.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi İşözen’i aday gösterir mi bilmem ama Mimar Erhan İşözen, İstanbul’un, Beşiktaş’ın bütününe hizmet etmiş, Cumhuriyetin ilk yayalaştırma projelerini, Beşiktaş çarşısının-Ortaköy meydanının projelerini çizen, uygulayan biri olarak bu kez Beşiktaş’tan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar yapamadıklarını yapmaya aday olduğunu söylüyor.