​BAYRAMLIK…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz günlerde Bergüzar Korel sosyal medya hesabından set ekiplerine seslendi.

Tam iki ay oldu; bir gecede alt üst olan şehirler, değişen hayatlar ve yarım kalan kalpler… Kilometrelerce uzakta olmama rağmen ben bile kalbim fazlasıyla acıyorken, deprem bölgesinde bizzat yaşayanlara gerçekten Allah sabır versin. Ramazan ayının yarısını geride bıraktık. Millet olarak hepimiz için en buruk bayramı yaşayacağız orası kesin ama geride kalan çocuklar ve yaşlılar için yapacak çok şeyimiz var. 

Geçtiğimiz günlerde Bergüzar Korel sosyal medya hesabından set ekiplerine seslendi. Bir çocuk giyim toptancısı ile anlaştığını küçük yaş grupları için 350 TL, büyük yaş grupları için ise 450 TL’ ye bayramlık kıyafet ve ayakkabı bağışında bulunulabileceğini duyurdu. Ve birçok kadın derneklerinin de bayramlık kıyafet için kolları sıvadığını görüyorum. Kalbimiz buruk olsa da içimizdeki iyilik ile toparlanacağız. El ele vereceğiz ve bir bütün olarak üstesinden gelip yaralarımızı saracağız. 

Çocuklar ve yaşlılar demişken sokak hayvanlarını, ailesini kaybedip sokakta kalmak zorunda kalan depremzede hayvanlarımızı da unutmasak ya. İnsanlar gibi patili dostlarımızın da bir gecede hayatları değişti ve onlar da ailelerini kaybettiler. Aslına bakarsanız ülkemiz adına bütün canlılar için zor bir dönemden geçiyoruz. Ömür Gedik ve başkanı olduğu Haçiko Derneği hayvanlar için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Depremzede çocuklarımıza bayramlık kıyafet alırken patili dostlarımıza da bir paket mama alırsanız biz bu iyilikle daha da büyür, çoğalırız. Lütfen patili dostlarımızı unutmayın, görmezden gelmeyin. İyilik hep bizimle olsun.