BEKLEYİŞ…

Fulya AR 05 Haz 2018

Fulya AR
Tüm Yazıları
İnşaat sektörü indirim kampanyasının rüzgarıyla satışlarını arttırdı, ancak eski günlerine dönmek için seçimleri bekliyor.

İnşaat patronlarının çoğu erken seçimden, hatta erken seçimin Haziran ayından olmasından memnun. Böylelikle piyasaların toparlanıp, inşaat sektöründeki verimli aylardan olan Eylül’e güzel gireceklerini umuyorlar.

**

Dar, orta gelirli, emekli… Ev alması zor, kira ödemekten beli bükülmüş vatandaşlara yardım eli uzatan TOKİ başımızın tacı… Dikkatimi çeken bir şeyler var TOKİ’de. Zaman zaman ‘çirkin’ bina üretmesiyle eleştirilen TOKİ’nin Silivri’de inşa ettiği konutları gördünüz mü? Yatay mimariye geçtiğinden beri binaları da estetik kazanmaya başladı. Artık eleştirilen yönlerinden birini kaybedecek görünüşe göre… Bu arada, Silivri’deki yatay mimari ve mahalle konsepti ile hayata geçireceği bin 356 konutu satışa çıkartıyor TOKİ. Projede emeklilere özel yüzde 25 kontenjan uygulanacak ve 240 ay vade 700 lira taksit ile ödeme kolaylığı sağlanacak.

 

**

Hamiş…

Dün Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümüydü. Bu topraklardan geçmiş en büyük şairlerdendir. Şiirlerini ana dilinden okuyabildiğim için hep şanslı sayarım kendimi. Okuyun, okutun, çocuklar tanısın onu…