​"BELGE" ADINDAKİ SAÇMALIKLAR…

İlnur ÇEVİK 02 Ara 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Kemal Bey gerçekten başka bir gezegende geziyor…

Kemal Bey gerçekten başka bir gezegende geziyor… Artık dünyaya inse de biraz gerçek dünyada yaşasa… Bir de TV’de “bu belgeleri bize uzaylılar vermedi ya” demez mi? Keşke uzaylılar verseydi de ellerine gerçek bir kanıt olacak ve ciddi suçlamalar getirebilecek bir şeyler tutuştursaydılar da Kemal Bey’i herkesin gözünde “bu adamda ama kandırılmaya açık” yaftası yemeseydi…

Belge adı altında CHP’nin cuma günü dağıttığı kâğıt parçaları tam bir fiyasko… Bu ana muhalefet partisinin bu işlerden anlayan bir uzmanı, bir bankacısı yok mu?

Ortada iki ihtimal var. Ya birileri bunlarla dalga geçiyor ve bunlar da saf saf ellerine tutuşturulan kâğıtları yer yerini oynatacak evraklar sanıyorlar ya da CHP bilinçli bir şekilde ortalığı karıştırmak ve “çamur at izi kalsın” kampanyası yürütüyor.

Bakıyorsunuz “belgelere” bunların bir kısmı normal ticari faaliyet gösteren evraklar. Türkiye içinde dolar transferi yapılmış ama para swift ile önce Amerika’ya gitmiş oradan ABD sisteminden geçip yine Türkiye’ye geri dönmüş… Bunlardan nasıl bir yolsuzluk çıkar, nasıl birilerine bir suç isnat edilir bunu ancak Kemal Bey gibi maliyeyi iyi bilen cevherler ortaya atabilir…

Bunların neresi suç o bile belli değil. Bu belgeleri kullananlar nasıl bir suç işlemiş o da belli değil. Yani bir kaşıkta kopartılmaya çalışılan fırtına esasında meltem bile değil.  

Neyse ki CHP basına sunduğu bu evrakları pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunacak ve olay Adliye’ye intikal edecek. O zaman ak mı kara mı göreceğiz.

CHP bu anlamsız işleri bıraksa da gerçekten Ayşe Teyzenin, Vatandaş Osman’ın gerçek dertleri ile uğraşsa daha iyi olmaz mı?