BENİM ÖZETİM

Aslı SERTDEMİR 02 Mar 2019

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Tartışmasız dünyanın en şaşaalı ödül töreni Oscar. Törenden haftalar sonrası bile kendinden söz ettirmeyi başaran tek ödül töreni.

Oscar'da her zaman malzeme boldur. Adı ödül töreni ama ödüllerden daha çok, kim kimle gelmiş? Ne giymiş? Ne takmış? Daha çok konuşulur. Bu merakla her yıl uykusuz kalmayı azimle başarmış biri olarak, bu yıl ki ödül törenini de hiç esnemeden izledim.Bu Oscar'da benim özetime ilk atacağım başlık; '' Hande Doğandemir, gecenin en rezil anları sendin!''  Tek kelam sunum, sunuculuk donanımın yok, bari azcık aday filmlere baksaydın. Ya da ne bileyim üstüne başına biraz kendine baksaydın da hiç olmadı güzel bir kız izleseydik. Bak bu yıl Oscar sunucusuz ne güzeldi. İzlediğim en akıcı ödül töreniydi. Sizinde dikkatinizi çekti mi? Bu yıl ilk adaylıkları ile o altın heykelciği hemencecik kapanlar ne çoktu. Garibim Leonardo DiCaprio ne çekti. Ona anca 6. adaylığında nasip oldu. Oscar'ın en sevdiği ve en bol ödül verdiği dönem filmleri ise bu yıl sınıfta kaldı. En büyük hayal kırıklığım Trump'a kimse küfür etmedi. ''O etmedi, şimdi bu kesin eder'' diye diye tören bitti. Siyasete girmişken, ödül dağılımında siyahi oyuncuların çoğunluğu gözlerden kaçacak gibi değildi.Lady Gaga'ya rağmen gecenin en güzel görünen çifti Bradley Cooper ve Irina Shayk'tı. Bu yıl kıyafetlerin de her biri diğerinden sıkıcıydı. Nerede o eski kıyafetler. Bana illa bir tane en iyi seç derseniz; Irina Shanyk'ın Burberry, derin sırt dekolteli siyah kıyafeti derim.  Olivia Colman ise zevksizlikte çığır açmıştı. Ben olsam Prada'ya dava açardım, beni kandırıp elbise diye hediye paketi giydirdiler diye. Zevksiz falan ama Olivia en iyi kadın oyuncu ödülünü almasaydı ''şike var!'' diye avazımın çıktığı kadar bağırırdım. Dedim ya dedikodusu bol gecenin. Elin Oscar'ı gelip her yıl burada bizi geriyor işte.

Kıtalar arası himaye

Irina Shayk veee Bradley Cooper veee Lady Gaga yılın aşk üçgeni. Bu ilişkinin derdi ülkeler, okyanuslar aştı dünya meselesi oldu. Demet Akalın bile kıza tweet, mesaj falan atıp destek vermiş. Gaga'nın saçını başını yol yazmış. Irina artık korkma sen! Ezilen, aldatılan, gariban Türk kadınının himayesindesin. Benim cefakar yurdum kadını kendilerini düşünmez, seni düşünür bundan sonra. Layd Gaga mı? Onu çoktan çarmıha gerdik bile. Sen as de asarız. Kes de keseriz. İşte biz hala bu kadar keriziz. Bana göre olan hiç bir şey yok. Aşk falan yok. Her şey çok iyi kurgulanmış. Oynadıkları oyunun adı her ne ise tam 12 den vuruyor.Aklınızdan çıkarmamanız gereken bir şey var. Ortada yasak bir aşk varsa, tıpkı koca ve sevgililerinizin yaptığı gibi gizli, köşe bucak kaçarak yaşarlar. Hatta üst üste yakalansalar bile inkar ederler. Böyle yedi düvele ilan edip, ekranda boy göstermezler. İrina'da 32 dişini göstererek poz verip izlemez, izleyemez. Emin olun takipten çıkartıyorsa ya oyunun bir parçasıdır ya da yanlışlıkladır. Bırakın artık dünyanın öbür ucunda ki Irina'yı da siz kendi derdinize yanın!

Huri kafası

Lüksü severiz. Marka çantaları, tabanı kırmızı ayakkabıları, karatı en büyük takıları isteriz. Büyük evleri, içinde hizmetçileri ile severiz. Tatile yılda minimum 5 kez çıkmalıyız. Mümkünse biri de uzun. Sosyal medyamıza bakan masalsı hayatımıza özenmeli ama asla nazarı değmemeli. Çalışmamalı ama sıkılmamalıyız. Ve tabi ki en önemlisi bunları yaşayacağımız muhteşem adamda yanımızda olmalı. Ondan istediklerimiz hayattan istediklerimizden daha fazla. Yakışıklı olmalı ama kimse bakmamalı mesela. Gözü bizden başkasınıda görmemeli. Tabii ki söylemeye gerek yok, zengin olmalı. Ama kesinlikle sonradan görme de olmamalı. Çok sevmeli, kıskanıp sıkmadan. Eğlenceli olmalı cılkını çıkartmadan. Küçük süprizler yapıp bizi şımartmayıda unutmamalı. Yoksa çok kırılır, küseriz. Adet günlerimizde nazımız, kaprisimizle oynamalı. Bu işin sonu da kesinlikle mutlu sonla bitmeli. Bu muhteşem adam vakti zamanı geldiğinde de dünyanın en unutulmaz evlenme teklifi ile çocuklarımızın babası olmalı. İşin aslı astarı hepsini istemek en doğal hakkımız çünkü biz cennetten düşen hurileriz.