BEŞİKTAŞ AFFETTİ

Serkan KARA 04 Ara 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları
Bana göre büyük takımlar her zaman hücum futbolu oynar, topa sahip olur demek taktiksel zayıflıktır.

Bana göre büyük takımlar her zaman hücum futbolu oynar, topa sahip olur demek taktiksel zayıflıktır. Büyük, tarihi olan takımlar sahada yaşanan olaylara çok kolay tepki veren oyunculardan kurulu olandır. İtalyan futbol tarihinin en etkili takımı Juventus gerektiğinde on bir futbolcusuyla yirmi metrede futbol oynar.

Galatasaray kendisinin ne kadar köklü bir kulüpte oynadığını fark edemeyen bazı futbolcular barındırıyor. Bazı futbolcular kazanan olarak doğar ve kişiliğini sahaya yansıtır. Bu tarz oyuncular maç içinde hata yapabilirler ama o hatayı unutup normal performanslarına dönerler, Muslera’nın yaptığı gibi. Ancak Serdar Aziz, Belhanda, N’Diaye, maçta oldukça kötü oynadılar ve bu maç boyunca devam etti. Sorumluluk alıp daha iyisini yapmaya çalışmadılar. Serdar Aziz bir dönem iyi bir form yakalamış olsa da Beşiktaş maçında özellikle ikinci inanılmaz hatalar yaptı. Belhanda resmen maç boyunca sahada yoktu. N’Diaye ise teknik özelliklerinin ne kadar zayıf olduğunu gösterdi.

Beşiktaş, Şenol Güneş’le birlikte zaten son birkaç sezondur çok iyi futbol oynuyor bir de karşılarında bir şeyler yapmaya çalışıp, yapamayan bir takım olunca pozisyon sayısı bir hayli arttı. Bu pozisyonların çoğu Galatasaray’ın çıkarken yaptığı basit hatalarından geldi. Beşiktaş girdiği gol pozisyonlarını değerlendirebilseydi bir istifaya neden olup, rakiplerinden bir tanesi eleyebilirdi bile. Galatasaray’ı ilk haftalarda şampiyon ilan edenler, şimdi istifa bekleyip ani kararların çok fazla değişiklik yaratacağını zannetmeye devam ediyorlar.