​BEŞİKTAŞ ZORU BAŞARDI

Burhan AKDAĞ 06 Kas 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş bu yıl en zor maçlarından birini kazasız belasız atlattı.

Beşiktaş bu yıl en zor maçlarından birini kazasız belasız atlattı. Tam 14 yıl aradan sonra iki takım ligde bir kez daha karşılaştı. 

Beşiktaş’ın son yıllardaki başarısında, Göztepe’nin hocası Tamer Tuna’nın da büyük emeği olduğu kesin. Bu yüzden Beşiktaş’ı en yakından tanıyan futbol adamlarından birisi Tamer Tuna’ydı. Maç öncesinde Şenol Güneş ve Tamer Tuna’nın birlikte röportaj vermeleri, takımları ısınırken yine birlikte yan yana  izlemeleri, maç öncesinde bol bol sohbet etmeleri futbol sahalarımızda alışkın olmadığımız görüntülerdi.

Maç öncesinde Tamer Tuna, Beşiktaş’ın gücünü ve neler yapacağını çok iyi biliyoruz demişti. Göztepe’nin sahaya çıkacak kadrosunu öğrenince biraz daha rahatladım, Göztepe’nin bu kadrosu Beşiktaş’ın üstüne gittiği sürece defansta çok açık verecekleri bir gerçekti. Beşiktaş forvetinin çok etkili olacağını bu maçı rahat koparacağını tahmin etmiştim.

Beşiktaş maça yine klasik kadrosu ile başladı, Oğuzhan’ın yerine Tolgay ile başladı. Zaten klasik kadroda bu iki oyuncu sık sık yer değiştiriyordu.

Son haftaların formsuz oyuncusu Talisca’nın  sol ayağı ile attığı gollerine çok alışkındık. Ancak bu maçta öyle bir gol attı ki bir çok futbolcunun ayağı ile kaleyi bile tutturamadığı yerden ceza sahası çizgisinden kafa ile gol attı. Topa sol ayağı ile verdiği falsoyu bu kez kafası ile verdi. 

Beşiktaş ikinci yarıya adeta golle başladı. Babel ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla golü bulmasından birkaç dakika sonra Cenk kötü bir vuruşla üçüncü golü buldu.

Futbol seyirci ile bir başka güzel 

Sekiz bin Göztepe taraftarı takımı desteklemek için tribünleri hınca hınç doldurmuş takımını sürekli destekliyordu. Doksan dakika hiç susmadılar. Ne var ki Beşiktaş bu atmosfere çok alışkın olduğu için etkilenmiş görünmüyordu.

Ancak futbol sahasının zemini ise çok kötüydü. Beşiktaş hiç bu kadar kötü bir zeminde futbol oynamamıştı. Bu yüzden Beşiktaşlı futbolcular çok top ezdi, kaybetti. Maçın son dakikalarında hakem Hüseyin Göçek’in  Leo Schwechlen gösterdiği kırmızı kart bence ağır oldu.

Beşiktaş 3-1 kazandığı maçta bu sezon ilk kez bir maçta üç puanı üç golle almış oldu. 

Haftanın en ilginç olayı ise Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe bu hafta ilk gollerini 7. dakikada atmalarıydı..