BEŞİKTAŞ'A SAHİP ÇIK..

Burhan AKDAĞ 26 Eyl 2022

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz sezon Sergen Yalçın yönetiminde lige fırtına gibi başlayan Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayıydı. Ne var ki kısa bir süre sonra Beşiktaş'ın hali içler acısına döndü. Bunun faturası Sergen Yalçın'a kesildi.

Geçtiğimiz sezon Sergen Yalçın yönetiminde lige fırtına gibi başlayan Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayıydı. Ne var ki kısa bir süre sonra Beşiktaş’ın hali içler acısına döndü. Bunun faturası Sergen Yalçın’a kesildi.

Bence Ahmet Nur Çebi’in yaptığı ilk yanlış buydu. Üç kupalı şampiyon takımının hocasını bu kadar çabuk harcamamalıydı. Biraz daha direnmeli ve Sergen Yalçın’ı motive etmeliydi..

Ahmet Nur Çebi’nin yapamadığını Sergen Yalçın yaptı yönetimi daha sıkıntıda bırakmamak için istifa etti. Ahmet Nur Çebi ve arkadaşlarının gösteremediği cesareti Sergen Yalçın gösterdi…

Beşiktaş’ta boşalan teknik direktörlük koltuğuna birçok kişi gibi ben de Şenol Güneş’i bekliyordum. Beşiktaş Şenol Güneş ile Türkiye’de ve Avrupa’da çok güzel işler başarmıştı. Üstelik Trabzonlu olan Ahmet Nur Çebi’nin Şenol Güneş’i ve çok rahat ikna edeceğini düşünmüştüm. Ben bunları düşünürken bir anda takımın başına alt yapıdan sorumlu Önder Karaevli geldi.

Ahmet Nur Çebi bu kararıyla kanayan yaraya pansuman yapmaya çalıştı. Bu kanama zaman zaman durma noktasına gelse de kanama sürekli oldu. Bu arada şampiyonluk iddiası bitti, Avrupa’da ne olacağı belli değil, Türkiye kupası iddiası sürüyordu. Önder Karaevli ile Beşiktaş çoğu zamanlık bazen de günlük mutluluklar yaşıyordu, Camiada birçok kişi Karaevli’nin Beşiktaş’ın hocası olmadığı konusunda sanki söz birliği yapmış gibi yüksek sesle konuşmaya başlanmıştı..

Ahmet Nur Çebi bu seslerin yoğunlaşması ile Önder Karaevli’nin görevine son verdi. Camia geç olmasına rağmen yine Şenol Güneş’i beklerken takım bir anda Valérien Ismaël’e teslim edildi.

Valérien Ismaël kim olduğu ve nasıl bir hoca olduğu konusunda kimsenin pek fikri yoktu. Konuşulan tek şey kartal bakışlı oluşuymuş. Bu kartal bakışı nasıl oluyorsa, ne yazık ki yeni hoca Ismaël de Beşiktaş’a ilaç olmadı. Avrupa’dan elendik, Türkiye kupasından elendik. Son yılların en kötü Beşiktaş’ını bu hoca ile gördük. Üstelik yıllar sonra Avrupa’da bile yoktuk.

Valérien Ismaël’in iki maçını izledikten sonra Beşiktaş’ın hocası olmadığı anlamak zor değildi. Birçok kez bunu farklı platformlarda anlattım ve yazdı.

Bu sezon başladı, takım sezon öncesi yurt içi, yurt dışı kamplarını yaptı. Avrupa’da olmadığı için yeni sezona hazırlanmak için her şey müsaitti. Tüm rakiplerimiz Avrupa’da boy gösterirken biz evimizde oturuyorduk. Nedeni belliydi, Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş’a sahip çıkmamasından dolayı.

Bu sezon da geçtiğimiz sezon gibi Beşiktaş Sezona fırtına gibi başladı, maçlara başlar başlamaz takım rakibin üstüne çöküyor ve ilk 45 dakikada skoru yakalıyordu. Ancak ikinci yarı ise ilk yarı izlediğimiz Beşiktaş’ın yerinde yeller esiyordu. Takım bu skoru korumak adına elinden ne geliyorsa yapıyordu. Her hafta aynı senaryo yaşanıyordu. Bir Alanyaspor maçı yaşandı ki sormayın gitsin. 3-0 önde olan Beşiktaş maçı 3-3 beraberlikle zor kurtardı. Maç birkaç dakika daha uzasaydı Beşiktaş’ın yenilmesi içten bile değildi.

Bu hafta sonu Beşiktaş sözde deplasmanda İstanbulspor ile karşılaştı. İstanbulspor bu sene ligin en zayıf takımı. Bu rağmen Beşiktaş iki kez öne geçmesine rağmen beraberliği zor kurtardı. Maç sonu yaşananlar ise Beşiktaş taraftarlarından alışık olmadığımız görüntülerdi. Taraftar kaleci Ersin’e küfürler ediyordu. Ersin kalecidir. Bence gayet iyi kalecidir. Ayrıca Emre de iyi kalecidir. Ersin ile şampiyon olduğumuz sene neler yaptığını açın bakın lütfen. Formsuz olabilir, formsuz olduğu halde Ersin’i kaleye koyan hocasına ne demeli. Ersin’i yok saymak kaleci değil demek haksızlıktır. Beşiktaşlıya yakışmaz. Lütfen şampiyon olduğumuz sene neler kurtardığını en az 10 puan kazandırdığını hepimiz biliyoruz.

Her fırsatta söyledim yine tekrar ediyorum Valérien Ismaël Beşiktaş’ın hocası değil. Sayesinde bu sene Avrupa’da yokuz. Sergen Yalçın’ın en ölü hali bize Türkiye kupasını aldırır, bu sene Avrupa’da yine mücadele ediyor olabilirdik..

Beşiktaş’ta işler hiç iyi gitmiyor, Şimdilik şampiyonlukta ve kupada hiç oynamadığımız için iddiamız sürüyor. Üzücü olan ise sezon gidiyor. Görünen köy kılavuz istemez. En hızlı şekilde bu hatalardan dönülmeli, bu güçlü kadronun şampiyon olması için ne gerekiyorsa yapılmalı..

Ahmet Nur Çebi ve yönetimine şunu sormak istiyorum. Beşiktaş taraftarı kendi futbolcusuna ne zaman küfür etmiştir. Daha önce hiç şahit oldu mu…

Beşiktaş taraftarı futbolcusuna küfür edebiliyorsa bunun nedenlerini iyi araştırmanız lazım Önümüzdeki Fenerbahçe maçı birçok şeye gebe, kazanırsak sıkıntılar biraz ötelenir, kaybedersek yönetim ve teknik ekip kaleci Ersin edilen küfürlünden nasibini alabilir..