Vakıf Katılım web

BEYKOZ KUNDURA'DA BİR YAZ GECESİ SAHNESİ

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Boğaz kenarında yer alan benzersiz konumuyla Beykoz Kundura, açık hava film gösterimleri ve konser programıyla heyecanla beklenen yaz aylarının vazgeçilmez kültür ve sanat durağı olarak kapılarını açtı.

Boğaz kenarında yer alan benzersiz konumuyla Beykoz Kundura, açık hava film gösterimleri ve konser programıyla heyecanla beklenen yaz aylarının vazgeçilmez kültür ve sanat durağı olarak kapılarını açtı. İstanbul 'un yeni Kuruçeşme Arenası olarak görebiliriz. Yeni koronavirüs (KOVID-19) salgınına karşı tüm önlemleri sıkı bir şekilde uygulayan Beykoz Kundura’nın deniz kenarı ve yemyeşil alanında sınırlı kapasiteyle gerçekleşecek yaz etkinlikleri yalnızca etkinlik misafirlerine açık olma özelliğiyle ziyaretçilere kalabalıktan uzak, güvenli bir atmosfer sunuyor. Özlenen müzisyenleri uzun süre sonra ilk performanslarıyla dinlediğimiz Bir Yaz Gecesi Sahnesinde geçtiğimiz günlerde Ferit Odman performansıyla tüm nitelikli kültür sanat izleyicilerini büyüledi. Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman; Autumn In New York ve Nommo albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer verdi. Odman'ın quinteti ile hard-bop dünyasının derinlerinde güzel bir yolculuğa çıktık. Bu akşam Beykoz Kundura Sahnesinde  İlhan Erşahin performansı gerçekleşecek. 

YENİ TREND LADY GAGA TARZI -BUZ 

Gerçek bir trend belirleyici. Dünyanın en önemli trendsetterları arasında yer alan Lady Gaga 2020 MTV Video Müzik Ödülleri’ne buza yatarak hazırlanıyor. Bu arada Lady Gaga 'dan önce buz olayını keşfeden ben 2010 yılından beri zinde ve dinamik kalmamı ayda iki kez 2 saat buza yatarak herkesin mevzu yaptığı zindeliğimi buz ile kazanıyorum. 2013'ten bu yana ilk kez MTV Video Müzik Ödülleri töreninde performans sergileyecek olan Lady Gaga, geceye, buza yatarak hazırlanıyor. 30 Ağustos'u 31 Ağustos'a bağlayan gece düzenlenecek olan ödül töreninde Lady Gaga'ya Ariana Grande de eşlik edecek. Lady Gaga, 2020 MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde sergileyeceği sahne performansı için buza yatarak hazırlanıyor. 11 kez Grammy kazanan 34 yaşındaki şarkıcı, şova hazırlığını gösteren buz banyosu fotoğrafını Instagram hesabında paylaştı. Lady Gaga, dünya prömiyeri televizyonda yayınlanan Chromatica performansını bu yılki  MTV Video Müzik Ödülleri’nde sergileyecek. Bu, 2013'ten sonra Lady Gaga’nın MTV Video Müzik Ödülleri sahnesine ilk çıkışı olacak. Eğlence ikonu Keke Palmer'ın sunacağı, 30 Ağustos Pazar günü saat 20'00'de (Türkiye saatiyle 31 Ağustos saat 03.00’te) canlı olarak yayınlanacak olan ödül töreninde Ariana Grande de Rain on Me performansında Lady Gaga'ya eşlik edecek. New York'taki tören, koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleşecek. Bu yıl aldığı 9 adaylıkla birlikte toplam 36 kez MTV Video Müzik Ödülleri’ne aday gösterilen Lady Gaga, bugüne kadar toplam 13 kez MTV ödülü aldı. İlk kazandığı ödül 2009'da En İyi Sanat Yönetmenliği dalında Paparazzi şarkısıyla oldu. İlk olarak 2009'da Poker Face ve Paparazzi için aday gösterilmişti. Bad Romance, Yılın Videosu da dahil olmak üzere toplam 7 ödül kazandı. 2013 MTV Video Müzik Ödülleri kırmızı halısına siyah bir elbiseyle gelen Lady Gaga, çılgın sahne performansıyla beğeni toplarken, sıra dışı sahne kostümleriyle hafızalara kazındı. Tüm dünya  MTV Video  Müzik Ödüllerine kitlenmiş durumda. Heyecan dorukta... Bakalım ne sürprizler olacak.... 

 CHRISTOPHER NOLAN ESERİ TENET VİZYONDA 

İngiliz film yönetmeni, senarist ve yapımcı Christopher Nolan'ın pandemi sürecinden beri merakla beklenen filmi Tenet vizyonda. Bilim-kurgu ve aksiyon içerikli yapımın başrolünde Amerikalı bir aktör ve eski futbol oyuncusu olan John David Washington yer alıyor. İzleyicilerin aylardır beklediği Tenet'ın uluslararası kadrosunda John David Washington'a Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clemence Poesy, Aaron Taylor-Johnson'ın yanı sıra, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi isimler eşlik ediyor. Hikayesi IMAX ile 70mm tekniklerinden yararlanılarak beyaz perdeye taşınan film, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır.

GÜNÜN SÖZÜ 

BENİM ÖZEL BİR YETENEĞİM YOK. SADECE TUTKULU BİR MERAKLIYIM. 

ALBERT EINSTEIN