BİR BAŞARI HİKAYESİ FARK ATAN DEĞİL, FARK YARATAN İLHAM VEREN PRODÜKTÖR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Polat Yağcı, müzik sektörünün son yıllardaki parlayan yıldızı olmakla kalmayıp, müzik sektörünün prodüktör alanındaki imparatoru oldu.

Efsanevi Unkapanı döneminin müzik yapım şirketleri bir bir kapılarına kilit vururken, sektör bilinen sorunlardan dolayı küçülürken, Polat Yağcı müzik dünyasındaki atılımlarıyla dikkat çekti. Şu anda şirketinin çatısı altında Türkiye'nin en iyi sanatçıları var. Polat Yağcı'yı bir medya mensubu olarak tanıma şansım oldu. Bu işlere nasıl başladığını araştırırken yaşam öyküsü ilgimi çekti. Öyle böyle değil, büyük bir başarı öyküsü. Çocuk yaşında bu işlere girmiş, konser afişleri yapıştırmış, organizasyonlar yapmış. Ve şimdi patron koltuğunda oturuyor, şirketi Poll Production'da müzik dünyasına yön veriyor. Sıfırdan gelip zirveye çıkan şarkıcıların, yıldızların dünyasında bir de böyle bir yıldız var. Kendi hikayesini yaratmış. Üniversitelerin Fark Yaratan ve İlham Veren konferanslarında konuşmacı olarak görmek istediğim bir star avcısı. Genç beyinlere anlatacak, anlattığı her şeyin hafızalara kazanacağına o kadar eminim ki. Bir Polat Yağcı kolay yetişmiyor. Polat Yağcı marka olmasındaki en büyük noktalardan biri zeki, ülkesini seven, milli ve yerli bir insan olması öne çıkan unsurlardan.

Polat Yağcı'nın sahibi olduğu Poll Production ise bünyesinde çalışkan ve inovatif kişilere yer veriyor. Poll Production'ın beyin takımı çok kuvvetli... Seda Fırat, Aybars Bora Öğün, Bahar Öğün, Ömer Sinan Candan bu dört isim Poll Production'ın muhteşem beyin takımı. Pek tabii Poll Production bu özel üç isimden ibaret değil. Poll Production da görev alan herkes işinin en profesyoneli, en genius ekibi. Polat Yağcı'yı kurduğu bu özel ekipten dolayı tebrik ediyorum. Nice Poll Production etiketli albümler ve organizasyonlara. 

VE POLL PRODUCTION CEMİL TOPUZLU HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ KONSERLERİ 

Yılın en prestijli konser dönemi Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava sahnesinde peşi sıra konserler devam ederken. Sıra Poll Production imzalı konserlere geliyor. 

İşte konser listesi

Müzik ziyafeti Ebru Gündeş'in 19-20-21 Temmuz tarihlerinde 3 gün sürecek  konser maratonu ile başlayacak. 1 Ağustos'taki Demet Akalın konseriyle sona erecek.

Poll Production organizasyonuyla 13 gün sürecek müzik şöleninde, birbirinden ünlü sanatçılar en özel şarkılarını hayranları için seslendirecek. Türkiye'nin konser mekanı klasiği olan Harbiye Açıkhava'da yıldızlar, 19 Temmuz - 1 Ağustos arasında dinleyicileriyle bir araya gelecek.

Unutulmaz şarkılar ve sürpriz sahne şovlarıyla sıcak yaz gecelerine damga vuracak konser serisi Ebru Gündeş ile başlayacak. Berkay, Ziynet Sali, Koray Avcı, Sibel Can, Volkan Konak, Cengiz Kurtoğlu&Hakan Altun, Selami Şahin, Mustafa Sandal ve Demet Akalın ile sürecek.

Tüm konserlerde Poll Production ailesine başarılar diliyorum. 

AJDA PEKKAN CANIN SAĞOLSUN İLE  KASIP KAVURUYOR

Yaz ayı birlikte müzik camiasının da kıran kırana şarkı yarışı büyük hızıyla devam ediyor. ‘Arada Sırada' adlı şarkısıyla 2015 yazına damga vuran Sinan Akçıl, şimdi de Ajda Pekkan'a muhteşem bir yaz şarkısıyla gündeme bomba gibi düştü. Şarkının adı ‘Canın Sağolsun’. Ben şarkıyı birçok kez Ajda Pekkan sahnesinde dinleyenlerdenim. Şu kadarını söyleyebilirim ki; bu şarkı ile müzik sektöründe de yazı getirdi. Ajda Pekkan yeni Ajda, yine Ajda dedirten bir şarkıyla müzik sektörünün tam merkezine oturdu. Sahiller bu şarkı ile coşacak. Sinan Akçıl şarkılarının insanın içini kıpır kıpır eden bir tarafı vardır. Sözler de zaten dillere pelesenk oldu. Düzenleme Ozan Çolakoğlu olunca, söz müzik Sinan Akçıl olunca süper yorumda Süper Star Ajda Pekkan'dan olursa bu şarkı olay etkisi yaratır. Canın Sağolsun klibini klip yönetmenlerin efendisi Nihat Odabaşı çekti. 

10.ULUSLARARASI OPERA FESTİVALİ 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği İstanbul Opera Festivali 2 Temmuz'da başladı ve 14 Temmuz'da kadar sanatseverlerle buluşacak. 

Opera literatüründeki klasik eserleri ülkemizin melodik zenginliğini temel alarak uluslararası standartlarda eserler ortaya koyan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedef ve amaçları doğrultusunda ülkemizin kültür ve sanat turizmine katkı sağlayan, tatil ve turizm anlayışına yepyeni bir boyut getiren uluslararası yaz festivallerini İstanbul Uluslararası Opera Festivali ile başladı. 

Devlet Opera ve Balesi’nin bnemli eserleri festival kapsamında yeniden sahnelenecek

Uluslararası kalitede sahnelediği “Turandot” ve “Troya” operaları ile 2018-2019 sanat sezonunu başarıyla tamamlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bu eserleri 10. yıla özel bir program ile festival boyunca sanatseverlere sunmaya hazırlanıyor. 

Festivalin açılışı 2-3 Temmuz 2019 tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek “Turandot” operası ile gerçekleşti.

Geçen yıl ülkemizde ilan edilen "2018 Troya Yılı" münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün en özel ve büyük prodüksiyonu olarak nitelendirilen, ünlü tenor Murat Karahan’ın Sanat Yönetmenliğinde oluşturulan, ülkemizde büyük bir başarı elde ederek 20 binden fazla izleyiciye ulaşan “Troya Operası” festival kapsamında 6- 7 Temmuz’da İstanbul’da olacak.

İlk Türk Orotoryosu Yunus Emre Opera Festivali’nde yeniden seyircisiyle buluşacak

Birçok ilklere sahne olacak festival programında, döneminin önemli düşünürlerinden, tasavvuf şairi Yunus Emre, adını verdiği ilk Türk Oratoryosu ile doğumunun 779. yılında ilk kez oratoryo-bale olarak anılacak. 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde Türkiye’nin ilk yerli ve milli orotoryosu olan Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği “Yunus Emre Oratoryosu”nu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi seslendirecek.

Librettosu Uğur Seyrek ve Işık Noyan’a ait eser 13. yüzyılda yaşayan tasavvuf şairimiz ve düşünürümüz Yunus Emre’nin şiirleri eşliğinde sahnede olacak. Saygun’un uzun yıllar sürdürdüğü araştırmalar sonrasında derlediği Yunus Emre dizelerinin üzerine bestelediği eser, Yunus Emre’nin sevgi felsefesini dinleyiciyle buluşturuyor.

HANDE YENER'DEN DÜNYA SOUNDLARINDA ŞARKI KREMA 

Hande Yener yeni çalışması Krema'yı Poll Production etiketiyle tüm digital platformlarda duyurdu. Sözlerini Mete Özgencil'in yazdığı müziğini Misha'ya ait olan şarkının düzenlemesi ise Ümit Kuzer'e ait.

Farklı tarzları denemeyi seven Hande Yener tekli çalışmasında yine şaşırtmayı başardı ve dünya soundlarını takip eden Hande Yener Krema ile deep house müziğe selam çakıyor. Gelecek günlerde keşke Hande Yener, Jabbar iş birliğinde bir şarkı dinlesek. 

İŞTE KREMA'NIN SÖZLERİ 

Bir diyarda hani rastlantı buyurur ya

Masalın en zor yeri gelmiş

Uyandıramamışım seni hala

Şimdi söyle bu ne bu

Bu masalın dibi tuttu

Boş verdim öğütleri

Öğütmekten başka ne ki

Aşk acıtırmış yalan hepsi

Yarı yolu varmış talan hepsi

Cennetinden kovulan melek gibi

Çok ağladıysan o da gitti

Bunun adı var hüsran

Ablası vicdan

Kabul etmesi zor belkisi cüzdan

Ne diyim her yeri drama

Çırpınca çırpınca oluyorsun krema

Drama drama drama drama drama na na na

Krema krema krema krema krema na na na

Drama drama drama drama drama na na na

Krema krema krema krema krema na na na

 GÜNÜN SÖZÜ 

 Doğaya bakıp ondan keyif almaya çalışmak, bir insana verilmiş en büyük armağandır.

ALBERT EINSTEIN