Vakıf Katılım web

BİR DÜNYA BARIŞ'I

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Köklerini unutmadan geleceği inşa etme bilinciyle yerli ve milli değerlerle birleşerek, gelenekle gelecek arasında köprü vazifesi görmüş, kültürel birikimlerimizin yaşatılmasına büyük katkılar sağlamış; Türkiye'nin önemli değerlerinden Barış Manço, aramızdan ayrılışının 20. yılında 14 - 15 Şubat 2019 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde düzenlenen ''Bir Dünya Barış'ı'' etkinlikleriyle anıldı.

Barış Manço; sanatında barış, sevgi ve hoşgörü değerlerini vurgulamış, hümanist yaklaşımının yanı sıra insanları doğruya ve güzele yönlendirmiştir. Bu etkinliklerle, 7’den 77’ye herkes için bir ekol olan Barış Manço’nun temsil ettiği değerlerin; daha anlaşılır kılınması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmiştir. “Bir Dünya Barış’ı” etkinlikleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Barış Manço’nun unutulmaz eserleri seslendirildi ve inanılmaz bir sevgi seli, muhteşem bir kalabalık vardı. Ben kendime etkinlik esnasında Cemal Reşit Rey konser salonunda oturacak yer bulamadım. Ve benim gibi ayakta kalan seyirciler için fuaye alanında hem üst kat hem de alt katta dev ekranlar ve oturma düzeni kurulmuştu.

Konserden önce fuaye alanında Barış Manço’nun eşyaları ve fotoğraflarından oluşan, buram buram sevgi ve özlem kokan bir sergi kurulmuştu. Fotoğraflarına baktıkça hala dün bizlerleymiş gibi hissettiğimi bilmenizi isterim.

Katılımın ücretsiz olduğu konserde sahne alan sanatçılar; Doğukan Manço, Ender Enön, Asaf Savaş Akat, Moğollar, Ahmet Güvenç, Ayşegül Aldinç, Burak Kut, Grup Vitamin, Hakan Peker, Jale, Mine Çağlıyan, Soner Arıca, Ufuk Yıldırım, Grup 24 Ayar, Duygu Soylu, Evrencan Gündüz, Meltem Taşkıran, Murat Çekem, Müjde Kızılkan, Elif Çağlar, Gökhan Türkmen, Karsu, Özgün, L&G Korosu ve Çocuk Korosu Barış Manço´nun sevilen şarkılarını seslendirdi.

Aramızdan ayrılışının 20. Yılında, bir gün bile unutmadan onu bu kadar büyük sevgi ve özlemle anmaya devam ediyor olmak, Barış Manço’nun ne kadar başarılı olduğunun en büyük göstergesi. Umarım bu güzel sevgiyi kendisi de hissediyordur.

Sevgi ve müzikle kalın...