BİR YANDAN TRANSFER YAPILIRKEN DİĞER YANDAN TAKIMLAR LİGE HAZIRLANAMAZ!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Hazırlık maçlarını kimimiz basından kimimiz televizyondan kimilerimiz de sahalardan izliyor.

Hazırlık maçlarını kimimiz basından kimimiz televizyondan kimilerimiz de sahalardan izliyor. Görünen o ki, ne şampiyonumuz Beşiktaş ne de onun rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile Karadeniz Fırtınası Trabzonspor’un lige hazır olduklarını göremiyoruz. Ne sahaya koydukları mücadele ne de oyun düzeni açısından. Skorlardan daha çok sergiledikleri arasında eksikleri biraz futbol koklayan herkes görüyor.

Bunun tek sebebi var takımlarımız henüz transfer sürecini tamamlayamadılar. Mesela Galatasaray neredeyse en büyük transferlerini bu birkaç gün içinde yaptı ve halen de yapmakta. Fenerbahçe’nin tam takımken bile zor yenebileceğini Monaco karşısındaki çaresiz görünümün ardında halen transferlerini tamamlayamamış olma faktörü çok büyük. Halen bir golcü bir de sağ kanat oyuncusu beklentisi içinde olan Aykut Kocaman hocamıza “Geride kim kaldı ki?” diye sorsak cevabı “Şartlar ve yaşanan olumsuzluklar” olabilir. Yani istenilen çaptaki oyuncu transferi için yeterince para sanki yok… Fiyatların  düşmesini beklemek transfere son şekli vermek için gereken tek şey zaman… Aleyhte çalışan zaman takımlarımızın istenilen seviyeye  gelmesine engel oluyor.

Bu sadece Fenerbahçe’nin değil Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un durumları da farklı değil. Hepsi planladıkları transferleri yapamadıkları için oyunlarını ve sistemlerini oturtamamış vaziyetteler. Bunun suçlusu yok. Ama durum da böyle…

Başakşehir’den Roma’ya giden Cengiz Ünder kardeşimizi de teknik direktörü henüz yeni olduğu ve takımları antrenmanlarını yeterince yapamadığı gibi bilimsel gerekçelerle sahaya sürmedi. Bu sadece bizde değil futbolun olduğu her yerde var. Tabii mahalle takımları ile amatörlerde durum farklı. Oralarda yeni transfer olanları herkes görsün diye “abiler”i oynatırlar.

Bizim büyüklerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş Galatasaray, Trabzonspor ile onların takipçileri olan her biri değerli futbol ekiplerimiz istenilen seviyeye gelene kadar biraz daha kötü oyunlar sergileyecekler ve belki de kötü sonuçlar alacaklar. Ama ne onlara kızabiliriz ne de bu durumu yadırgayabiliriz. Hiçbir takım transferi tamamlamadan oyun iskeletini ve sistemini oturtamaz!

Fatih Terim hocamızın aile hassasiyeti

çok doğal ama baskına gitmek anormal

Ailesini, çocuklarını ve yakınlarını çok sever Fatih Terim hocamız. Bunun yakın tanıklarındanız. Ve son derece de doğal karşılıyoruz. Kim kendi yavrularının başkaları tarafından ezilip hor görülmelerine dayanabilir ki… Herkes tepkisini gerektiği gibi yapar.

Ancak milli takım teknik patronu gibi bir titri bulunan birinin sinirlenince kalkıp mekan basmaya gitmesini doğal karşılayamayız. Niçin doğal değil çünkü böyle büyük sorumluluk sahibi olanların çelik gibi sinirleri olması gerekir. Bizim gibi zayıf ve laçka sinirli kişilerin çer çöpe sinirlenmesi gibi olmamalı Fatih Terim hocamızın gerginlik gerekçesi... Giderken yanına damatlarını kimine göre koruması kendisine göre şoförünü alması ve böyle konuşmaya anlaşmaya gitmesinin adı kim ne derse desin baskındır.

Gelin görün ki, Fatih Terim’in değer verip onlar için her şeyi yapmayı göze aldığı kişilere biz de saygılıyız ve bunu doğal da karşılıyoruz.

Omuzdaki apoletin “Milli Takımlar Teknik Direktörü” olması ile yapılan eylem bir biriyle  ters düşmüştür. Futbol Federasyon Başkanımızın bu durumu çözmesi gerekir. Vatandaş Fatih Terim ister yargıyı kullanır ister kendi adamlarıyla çözer ama Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim her işinde dikkatli olur…

Biz de öperiz hocam!

Burak Yılmaz Trabzonspor’un en büyük transferi olacak!

Dr. Muharrem Usta başkanımız hep doğru ve büyük hamleler yapıyor. Onun Trabzonspor’a nasıl bir sevdalı olduğunu bilenlerden olduğumuz için bunu doğal karşılıyoruz. Pek çok ve doğru transferler yaptılar. Burak Yılmaz’ın Çin’de aldığı ceza ve oynayamaması oradaki durumunu zora soktu. Doğal olarak Trabzonspor’a dönmek istiyor. Trabzonspor Burak Yılmaz’ın yaklaşık 6 milyon dolarlık yıllık maliyetini bu sevdası sebebiyle aşağıya çekebilir. Ancak Çin kulübüyle olan ilişkileri ve bonservisini alma konusu tamamen Burak Yılmaz’ın menajerinin becerisine kalmış durumda.

Burak ne kadar Trabzonspor’a gelmek istese de menajeri  çözmeden bu iş bitirilmez. Eğer olumlu biterse de Trabzonspor sezonun en büyük transferini başarmış olacak.

Burak’a olmadık hakaretleri yapan Trabzonsporlu bazı taraftarlar ne olacak diye soran olursa merak etmeyin derim en çok onlar alkışlayıp omuzlarda taşıyacaklar.

Başkan Dursun Özbek’e taraftarlar sahip çıkmalı

Galatasaray’ı halen bulunan zor şartlarda bile büyük hizmetlerde bulunan en iyi kadroyu en iyi teknik adamı seçen ve seyircileri sevindirmek için her türlü fedakarlığı yapan Başkan Dursun Özbek’i sarı-kırmızılı taraftarlar destekleyip sahip çıkmalıdır.

Çünkü kurtlar ve çakallar böyle bulanık ortamları severler. Onlar her zaman vardırlar. Ve onlar bel altı vuruşlar yaparlar. Böyle kişilere karşı Başkan Dursun Özbek’e sahip çıkmak en azından Galatasaraylılıktır. Bu şartlarda böyle güzel ve özel transferler yapmış olması ve daha fazlasını da yapmayı planlaması Dursun Özbek’in desteklenmesi halinde neler yapabileceğinin en basit göstergesidir.

Böyle bir başkana sahip olduğun için şanslısın Galatasaraylı…