BİR YASTIKTA KOCAMANIN PÜF NOKTALARI

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Uzun ömürlü evliliğin sırları

Toplumun temelini oluşturan aile ve evlilik kurumu, onu oluşturan bireylerin mutluluğu ve birbirlerine bağlılığı sayesinde güçleniyor. Yapılan evliliklerin büyük kısmı son dönemlerde boşanmayla sonuçlandığından uzmanlar uzun ilişkinin sırrını anlatıyor.


Uzun ve mutlu bir evlilik için sevgi, saygı, bağlılık, anlayışın önemine dikkat çeken uzmanlar iş birliğinin yanı sıra eşlerin 'iyi arkadaş’ olması gerektiğine de vurgu yapıyor.

1-KARI KOCA BİRBİRİ İLE SEVİYELİ BİR USLUP İÇİNDE TARTIŞMALI

Her şeyden önce eşler birbiri ile arkadaş olabilmelidir. Arkadaş insanın yanında olan, kendisini anlayan, destek veren kimsedir. Birbirine karşı duyarlı olup karşılıklı olarak ihtiyaçların anlaşıldığı ve karşılandığı bu tarz bir arkadaşlık ilişkisi oluşturulduğu takdirde iki insan arasında duygusal bağlar güçlenir ve evliliğin duygusal boyutunda birbirine karşı olumlu duygular yer alır. Bunun için eşlerin kendilerini birbirlerine açmaları, birbirlerini dinlemeleri, birbirlerinin dünyasına girmeleri gerekir. Bu da birlikte zaman geçirmek ve konuşmakla sağlanır.

2-NOKTA ATIŞI EŞ SEÇİMİ 

Uzun evliliklerin sırlarından birisi de isabetli eş tercihidir. Evlenecek kişi öncelikle iyi bir eş olmalı, daha sonra da iyi bir eş bulmalıdır. Bunların ikisi de tek başına yeterli değildir. Kendisi iyi bir eş fakat iyi bir tercih yapamamışsa ya da iyi bir eş olamamışsa, mutlu ve uzun bir evlilik hayal demektir. Hiçbir şey tek taraflı değildir.

3-FİKİR ALIŞVERİŞİ ŞART 

Evliliğin uzun ömürlü olabilmesi için eşlerin birbiri ile konuşabilmesi, uzlaşması ve sorun çözücü diyaloğu oluşturabilmeleri çok önemlidir. Zira sorunsuz evlilik yoktur. Her evlilikte, daha doğrusu her tür ilişkide kişiler arasında çatışmalar yaşanır. İki kişinin her zaman aynı duygu, düşünce ve ihtiyaç içinde olması mümkün değildir. Çatışmaların iyi yönetilebilmesi için usturuplu bir şekilde tartışabilmeyi bilmek gerekir. Fikir alışverişi bir problem çözme şeklidir, bunu kavga ile karıştırmamak gerekir. Kavga eşler arasındaki sevgi ve bağlılığa zarar verir, sorunları çözmez büyütür. Fikirlerini söylemek konuşarak karşılıklı duygu ve düşüncelerin birbirine aktarılmasını ve bu sayede çözümler üreterek uzlaşılacak noktayı bulmayı sağlar ve birlikte yola devam edebilmek mümkün olur. 

4-İLİŞKİDE SEBAT ETMEK ÖNEMLİ 

Günümüz insanının hayat felsefesi maalesef ‘hızlı yaşa, çabuk tüket’ formatındadır. Dolayısıyla pek çok şey, çok çabuk tüketilmekte, hatta söz-nişan döneminde bitirilmekte, ilişkiler zayıflamakta ve evlilikten hemen sonra da boşanmalar gelmektedir. Hâlbuki ilişkinin kalitesi ve devamı adına sabır çok önemlidir.

5-BEKLENTİYE GİRMEDEN ÖZVERİLİ OLMAK 

Evlilikte ne kadar mutlu olacağınızı bilmek istiyorsanız, ne kadar fedakârlık yapabileceğinize bakın. Evlilik kelimesi fedakârlıkla yakın olarak tanımlanır. Boşanmalar büyük oranda eşler fedakârlıkta bulunmadığı zamanlarda evlerin kapılarını çalmaktadır. Yani uzun ve mutlu evliliklerde eşlerin ısrarla vurguladıkları olay fedakârlıktır. 


6-İŞTİŞARE YAPMAK 

Eşinizi önemsediğinizi göstermenin en doğru yollarından biri onun fikirlerine önem vermektir. Uzun evliler istişareye verdikleri önemi ortaya koymuşlar, karar alırken eşlerin birbirlerine ve ailelerine danışmalarının son derece önemli olduğunu belirtmişlerdir.

AŞK HAYATINIZI BURCUNUZA GÖRE SEÇMENİN ANAHTARI BİRBİRİYLE UYUMLU BURÇLAR 

Aşk hayatınızda yaşanan dalgalanmalardan ve sevgilinizle olan iletişim bozukluklarından sıkıldınız mı? Belki de aradığınız kişi o değildir. Burcunuzun hayatınızdaki kişinin burcuyla uyumlu olmasının ilişki açısından ne kadar büyük önem taşıdığını biliyor musunuz? Daha mutlu ilişkiler yaşamak ve aradığınız aşkı bulmak için burçların aşk uyumuna dikkat ediniz. 

KOÇ 

Koç burcu olanlar güçlü karaktere sahiptirler ve girişimcilik özellikleriyle dikkat çekerler. Sosyal kişilikleri de öne çıkan diğer karakter özelliklerindendir. Koç burcuyla aşk yaşayacak olanların ateşli bir ilişkiye gireceklerini bilmeleri gerekir. Koç burçlarının duygusal anlamda iyi anlaştığı iki burç Yay ve Aslandır. Bu iki burcun da Koç burcu gibi ateş gurubundan olmaları iyi ilişki kurmaları açısından önemlidir.

BOĞA 

Tüm burçlar arasında en azimli ve en kararlı olan burç Boğadır. Tuttuğunu koparan bir yapıya sahip olan Boğa burçları hayattan ne istediklerini gayet iyi bilirler. En önemli özellikleri güvenilir, sabırlı ve sağlam olmalarıdır. Boğa burçları en çok Başak, Oğlak ve İkizler ile anlaşır. Kova, Aslan ve Akrep burçları ise duygusal anlamda Boğa için uygun değillerdir.

İKİZLER 

Değişken bir yapıya sahip olan İkizler burcu hava gurubuna bağlıdır. Tüm burçlar arasında en çekici insanlar genellikle İkizler burcundan çıkar. İkizler burcunun kendine özgü davranışları vardır. Genellikle akıllarına geleni o anda gerçekleştirirler ve bunun, çoğu insan tarafından önceden planlanmış olduğu düşünülür. İkizler burcu en çok Terazi ve Kova burçlarıyla uyumludur. Yay, Aslan ve Yengeçlerle ise araları pek iyi değildir.

YENGEÇ 

Olaylara ani tepkiler verebilen Yengeç burcu; duygusal, hassas ve ılımlı bir karaktere sahiptir. Yengeç burçlarının insanlara güvenmesi uzun zaman alabilir. Ancak birine güvendiklerinde ise ondan emin olurlar. Mizah duyguları gelişmiştir. Arkadaşlığa ve dostluğa son derece önem verirler. Yengeç burçlarının en uyumlu olduğu burçlar, yine su gurubundan olan Balık ve Akreptir.

ASLAN 

Aslan burçları son derece akıllı ve çekicidirler. Zor bir kişiliğe sahip olan Aslanlar yanlarına kolay kolay kimseyi yaklaştırmazlar. Özellikle gece hayatına düşkün olan Aslanlar merkezde olmayı severler. İlgi ve alaka beklerler. Aslan burçlarının en iyi anlaştığı burçlar Koç ve Yaydır. Boğa, Akrep ve Kova ile bir arada olmaktan hoşlanmazlar.

BAŞAK 

Başak burçlarının en önemli özelliklerinden biri akıllı olmalarıdır. Doğru ve yanlış arasındaki ayrımı kolayca fark edebilirler. Başak burcu; ayrıntıcı, çoğu zaman takıntılı ve titizlik hastası gibi görünse de bunun sebebi aşırı detaycı olmasıdır. Aklın gezegeni Merkür tarafından yönetilen Başak burcunun en uyumlu olduğu burçlar Boğa ve Oğlaktır.

TERAZİ 

Anlayışı son derece üst düzeyde olan terazi burcu, estetiğe ve güzel görünüme önem verir. Değer verdiği insanların fikirlerini almaktan hoşlanır, yapmacık ve doğal olmayan her şerden uzak durmaya çalışır. Kova ve İkizlerle iyi geçinen Terazi burcu; Koç, Oğlak ve Yengeçle geçinemez.

AKREP

Burçlar kuşağının en iyi sır tutan burcu Akrep burcudur. Gözlem yapma yeteneği üst düzeydedir ve duygularını açıkça belli etmekten çekinmez. Duygusal açıdan yara almış bir Akrep için bu acıdan kurtulmanın tek yolu intikam almaktır. İnsanlara inanmakta güçlük çeker ve karşısındakine güvenmesi uzun zaman alabilir. Akrep burçları Balık ve Yengeçle uyumludur; ancak Kova, Boğa ve Aslan burçlarıyla anlaşamazlar.

YAY 

Yay burcu diğer burçlar arasında en iyimser olanıdır. Özgürlüklerine olan düşkünlükleri üst seviyelerdedir. Öğrenme aşkı, yolculuk sevgisi ve bilgi peşinde koşması en büyük özelliklerindendir. İkizler gibi çift karakterli oldukları söylenen Yay burçlarının şansları her zaman yüksektir. Yay burcu dostluğa büyük önem verir ve yalnızlıktan nefret eder. En uyumlu olduğu burçlar Koç ve Aslandır.

OĞLAK 

Oğlak burçları, güçlü yapıları ve kendilerinden emin duruşlarıyla bilinirler. Sevgi ve ilgiye karşı bitmeyen bir açlıkları olan oğlaklar başka insanlarla hemen samimi olamazlar. Ciddi karakterlidirler ve sorumluluklarının farkındalardır. Oğlak burcunun uyumlu olduğu burçlar Oğlak ve Başaktır. Koç, Yengeç ve Terazi burçları ile ise pek samimi olamazlar.

KOVA 

Kova burçları da yaylar gibi özgürlüklerine son derece düşkündürler. Kısıtlanmaktan hiç hoşlanmazlar. Uzun süre ilişki yaşamak konusunda pek başarılı sayılmazlar ve zaman zaman sıkılgan davranışlar sergileyebilirler. Neşeli ve pozitif enerji saçan Kova burçlarının en uyumlu olduğu diğer burçlar İkizler ve Terazidir. Boğa, Aslan ve Akrep ise Kovanın görüşmeyi tercih etmeyeceği burçlardır.

BALIK 

Balık burcu kuşaktaki son burç olduğundan kendinden önceki tüm burçlardan ortak özellikleri içinde barındırır. Balık burcu, ölüm ve yeniden doğumu simgelemektedir. Son derece alçak gönüllü olan Balık burçları kendi yeteneklerinin farkında olsalar da bunu asla dile getirmezler. Tıpkı bir okyanus gibi derin ve engin fikirlere sahiptirler. Balık burçlarının en uyumlu oldukları diğer burçlar Yengeç ve Akreptir. İkizler, Yay ve Başakla ise anlaşmaları zordur.

YAZ AŞKLARI BAŞLAMADAN DİNLEYECEĞİMİZ EN İYİ 5 AŞK ŞARKILARI 

Herkesin dinlemekten bıkmadığı özel parçalar vardır. Bunların geneli özellikle aşk şarkılarıdır. Sizi alıp bir yerlere götürür. Bunlar duygularınızı en yoğun yaşadığınız şarkılardır.

Herkes müzik dinlemekten keyif alır, yalnız öyle bir aşk şarkıları vardır ki yüreğinizi darmaduman eder. Sevgilinizle dinlemekten keyif aldığınız sizin şarkınız olan özel şarkılar da vardır. O şarkı artık ikinizin şarkısı olmuştur.  Özel günlerinizin yansıması en romantik dakikalarınızın fısıltısıdır. Bedeninizden girer, ruhunuzdan büyük bir huzurla çıkar. Güzel müzik tınıları olan, gerek enstrümantal gerek aşk dolu sözlerle yazılan parçalar en duygulu olanlarıdır. Eşsiz olan, en çok dinlenen muazzam şarkılar vardır. Bunların içimizde ki yeri apayrıdır. Kimisi ayrılıkların en hüzünlü parçaları, kimisi en güzel günlerinizin en mutlu dakikalarınızın yansımasıdır. Sevgilinizin gözlerinin içine bakarak, ya da onu düşleyerek dinlediğiniz şarkılar, hepsi sizler için yapılmış hepsi zamanla sizlerin şarkısı olmuştur.

Celine Dion - My Heart Will Go On

İzlerken herkesin duygularına hakim olamadığı ve çok etkilendiği Titanic filminin efsane soudtrack parçası. Aşkı en iyi anlatan filmlerden bir tanesi olan Titanic’in unutulmaz aşk şarkısı hepimizin içini parçalamıştır elbet, bizde bu şarkıyı her dinlediğimizde muhakkak sevgimizi hatır duygularımızın bir parçası oluruz.

Sezen Aksu - Tutuklu

Aşk şarkılarının vazgeçilmezi Türkiye’nin nadide sanatçılarından biri olan Sezen Aksu’nun en özel parçalarından bir tanesi, sözleri adeta kalbimize bir ok gibi saplanan yüreğimizi dağlayan en romantik şarkıların başında geliyor.

Sıla - Oluruna Bırak

Hemen hemen herkesin beğenerek dinlediği ve her parçası ayrı bir güzel olan Sıla’nın içimizi yakan en romantik ve özel şarkılarından, eminiz sizin de sevgilinizle beraber dinlediğiniz ve en beğendiğiniz şarkılardan biridir.

Pink Floyd - High Hopes

Efsane grup Pink Floyd’un en güzel şarkılarından biri, sözleri çok anlamlı ve derin olan büyük umutları. Tüm sevgililerin birbirine yolladığı ve paylaştığı şarkıların en özelidir. Siz aşık çiftleri birbirine daha çok bağlayacak ve tutunduracak en romantik şarkıların başında geliyor, sizde şarkının sözlerinde dediği gibi sevgilinize for ever and ever diyeceksiniz.

Adele - Rolling in the Deep

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve şarkıları dillerden dillere dolanan izlenme rekorları kıran Amerika’nın en iyi çıkış yapan genç ve başarılı şarkıcılarından biri olan Adele’in en özel ve en romantik şarkılarından biri

GÜNÜN SÖZÜ:

Unutma; senin için başkasından vazgeçen, bir gün mutlaka başkası için senden vazgeçer.

Hz.Mevlana