"BİR YERDE HATA YAPTIK" DİYEBİLEN BAŞKA LİDER VAR MI?

İlnur ÇEVİK 07 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçiminin daha ilk turunda yüzde 52,5 oy alıp ender görülebilecek bir seçim başarısı elde etti ve ikinci sefer halk tarafından yüzde 52'nin üzerinde oyla seçilen siyasetçi olarak tarihe geçti.

Öyle bir başarı idi ki bu en yakın rakibi CHP adayı Muharrem İnce bile havlu atıp yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı…

Ama Erdoğan ülkemizde başarısızlıkları da görüp buna “başarısızlıktır” diyebilecek tek siyasi lider. Kemal Kılıçdaroğlu 9 sefer seçim ve referandum yenilgileri yaşadı ve hala bunları başarısızlık olarak görmeme eğiliminde. Yani bu CHP’lileri bile çileden çıkaran tam bir yüzsüzlük…

Buna karşılık Cumhurbaşkanımız yüzde 52,5 oyu ön plana çıkarıp AK Parti’nin sandıkta yaşadığı gerilemeyi gözden kaçırma niyetinde değil.

Dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız bir yerde hata yaptık dedi ve bunun sebeplerini detaylı bir şekilde değerlendireceklerini söyledi. İşte zaten Erdoğan’ın Türk siyasetindeki başarısı da buradan geliyor.

Seçim sonuçlarını değerlendirirken Erdoğan “cumhurbaşkanlığında aldığımız oy ile milletvekili seçiminde elde ettiğimiz netice arasındaki farkı çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2007, 2011, 2015 Kasım seçimlerinde, 2007, 2010 ve 2017 halk oylamalarında aldığı sonuçlar ortadadır. Buna karşılık 2015 Haziran'ında ve son seçimlerde üzerinde uzun uzun durmamız gereken sonuçlarla karşılaştık” dedi ve “Biz seçimlerden sadece birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarı sayabilecek bir siyasi parti değiliz” diyerek siyasi başarısının sırını da anlatmış oldu…  

İşte onun için Erdoğan 16 yıldır iktidarda ve onun için büyük halk kitleleri onun peşinden yürüyor.