Vakıf Katılım web

BOĞAZDA YENİ TREND

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İstanbul bu aralar çok hareketli. Sosyalleşmeyi seven ve trend takipçileri olarak ve birçok kişi tarafından da aynı fikir birliğine vardığımız kısa zaman içerisinde Türkiye'nin en nitelikli alanı olan Mandarin Oriental Boshphorus.

İstanbul bu aralar çok hareketli. Sosyalleşmeyi seven ve trend takipçileri olarak ve birçok kişi tarafından da aynı fikir birliğine vardığımız kısa zaman içerisinde Türkiye’nin en nitelikli alanı olan Mandarin Oriental Boshphorus. Gelelim bu özel alanın özel mekanı Navikov’a... Mandarin Oriental Bodrum ve Yalıkavak Marina Navikov’un gediklisi olduğumdan dolayı Mandarin Oriental Boshphorus’un açılışından bugüne kadar olan süreci size özet geçeyim.... Modern Asya ve İtalyan mutfaklarının uluslararası temsilcisi Novikov Restaurant & Bar, tecrübeli restoran işletmecileri Arkadiy Novikov (Novikov Group) ve Anton Pinskiy’nin (Pinskiy & Co) önderliğinde, Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’un nefes kesici atmosferinde dünyanın dört bir yanından seçkin misafirlerini ağırlamaya başladı. Geçtiğimiz ay düzenlenen özel açılış davetine, aralarında Mühürdaroğlu ailesi olarak ailem ve ben, Ahu-Süleyman Orakçıoğlu, Vedat-Seda Alaton, Erkan-Gülbin Simitçioğlu, Yasemin Taciroğlu gibi dostlarımızın bulunduğu çok sayıda seçkin konuk katılım sağladı. Restoranın özgün lezzetleri ve yaratıcı kokteyllerinin eşlik ettiği gecede, konuklar canlı müziğin ardından DJ Doğuş Çabakçor’un başarılı performansı ile eşsiz Boğaz manzarasının tadını çıkardı. Bodrum Yarımadası’nın en eşsiz koylarından Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental Bodrum’dan sonra Mandarin Oriental’ın Türkiye’deki ikinci oteli olan Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’da yer alan Novikov Restaurant & Bar, misafirlerine benzersiz deneyimler sunuyor.

İlk konuklarını 2011’de Londra, Mayfair’de ağırlayan Novikov Restaurant & Bar, 10. yılını, Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’daki en yeni restoran ve barları ile taçlandırıyor. Yenilikçi Asya ve İtalyan mutfaklarını ilgi çekici bir “market” konseptinde buluşturan, çağdaş tasarım anlayışını ve üst düzey hizmeti kusursuz bir şekilde bir araya getiren Novikov Istanbul, her detayı özenle düşünülmüş menüsünde birbirinden leziz sushi çeşitleri ve diğer birçok özel Pan-Asya lezzetleri ile birlikte nefis İtalyan ve Akdeniz tatlarına da yer veriyor. En taze sebze ve meyveler, farklı bölgelerden getirilen deniz mahsulleri ile Pekin ördeklerinin sergilendiği renkli görünümlü açık mutfağı, Novikov’un dünyaca ünlü “market” konseptinin en ayırt edici özelliklerinden birini oluşturuyor. Executive Chef Clifton Ian Muil’in rehberliğinde hünerli şefler, en kaliteli sezonluk malzemeleri kullanarak konuklara olağanüstü bir gastronomi şöleni yaşatıyor. Mekanın modern ve sofistike tarzıyla dikkat çeken tasarımı ise rafine detayları içinde barındırıyor. Naturel renk paleti ve malzeme seçimleri dingin ve çarpıcı bir atmosfer yaratırken, şık dekorasyon unsurları, lüks algısını zarifçe pekiştiriyor. Boğaza nazır geniş teras ve bahçe alanları ile Novikov Istanbul, şehrin ve uluslararası elitlerin en seçkin buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Ayrıca Mandarin Oriental Boshphorus Boshphorus Lunch’ta eşşiz kaliteli ve nitelikli müzikler dinleme imkanıyla boğazın ortasında keyifli zamanlar geçiriyorsunuz.

 HAFTANIN KİTABI: AMAZON HİSSEDARLARINA MEKTUPLAR

Epsilon logolu Jeff Bezos: Amazon Hissedarlarına Mektuplar kitabı, Steve Anderson ve Karen Anderson tarafından, Amazon CEO’su Bezos’un hissedarlara yazdığı mektuplar analiz edilerek derlendi. Amazon’un efsanevi başarısına giden yoldaki prensiplerin, kolaylıkla kavranır ve her iş alanına veya kuruluşa uyarlanabilir bir dile çeviren kitap, 14 Büyüme Prensibi’yle iş dünyasında başarılı olmak isteyen herkese ışık tutuyor. Kitap, Jeff Bezos’un nasıl “başarılı başarısızlık” yaşadığından uzaya nasıl baktığına kadar birçok şey üzerine etkileyici hikâyeler de sunuyor. Jeff Bezos: Amazon Hissedarlarına Mektuplar’da, yıllardır iş ve teknoloji dünyasındaki eğilimleri araştıran Steve Anderson, Karen Anderson ile birlikte Bezos’un Amazon hissedarlarına yazdığı mektupları derinlemesine inceliyor. 14 Büyüme Prensibi’ni analiz eden ikili kitapta, mektuplarda açıkça görünen veya yüzeyin altında saklı olan kavramları gün yüzüne çıkararak, Amazon’un benzersiz tırmanışına nasıl yardım ettiklerini gösteriyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon’un başarı sırlarını öğrenmek ister misiniz? En önemli adım risk almak… Ancak bunu kendi yararınıza nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, “risk almak” maliyetli (hatta felaket) olabilir. Amazon CEO’su Jeff Bezos’un hissedarlara yazdığı; neden, ne zaman, nasıl risk aldığını ve başarıya ulaşma yollarını anlattığı yıllık inceleme mektuplarının analizi olan Jeff Bezos: Amazon Hissedarlarına Mektuplar’da; Amazon’da büyümenin kapısını açan anahtarın ne olduğunu öğreneceksiniz. Bezos’un son yirmi yıldır, her yıl yazdığı “Hissedar Mektupları” her işletme sahibine bir yol haritası olabilir. Bu mektuplar sayesinde onun gördüklerini görecek, düşündüklerini düşüneceksiniz ve sonra bunları daha önce aklınıza getirmediğiniz şekillerde –Bezos’un Amazon’u dünyanın en başarılı şirketlerinden biri yaptığı şekillerde– kendi işinize uygulayacaksınız. Jeff Bezos: Amazon Hissedarlarına Mektuplar, dünya çapında işlerin büyümesine yardımcı olacak ve Bezos’un yaptığı gibi dünyanın gelişmesine ve şekillenmesine katkı sağlayan fikir ve hizmetleri yaymaya devam edecek.

GÜNÜN SÖZÜ: SADECE YUKARI VE İLERİ