​BOMBA!

Aslı SERTDEMİR 13 May 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yaptığı araştırmalar ve icatlarla dünya tarihinin kaderini değiştirdi. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesini sağladı. O atom bombasını bulan, Julius Robert Oppenheimer! Robert'ın hayatı yıllar sonra beyaz perdede…

“O” muhteşem bir zeka! Bugüne kadar gelmiş, geçmiş en önemli fizikçilerden biri… Yaptığı araştırmalar ve icatlarla dünya tarihinin kaderini değiştirdi. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesini sağladı. O atom bombasını bulan, Julius Robert Oppenheimer! Robert’ın hayatı yıllar sonra beyaz perdede… Filmi hayranı olduğum yönetmen, Christoper Nolan çekti. Başlangıç, Kara Şövalye, Yıldızlararası, Prestij gibi birçok gişe rekortmeni filmin yönetmeni. “Oppenheimer” filminin ana afişi ve ikinci fragmanı yayınlandı. Fragmanı izlemelere doyamadım. Çekimleri IMAX 65mm ve 65MM geniş format kombinasyonuyla çekilmiş. İlk kez Oppenheimer filminde IMEX siyah beyaz analog görüntüler kullanılmış. Nolan filmlerinde, görsel etkiyi en üst seviyeye taşıması ile nam yapmıştır. “Tenet” filminde gerçek bir Boeing 7477 uçağını havaya uçurmuştu. Şimdi de nükleer silah patlamasının çekimlerinde, gerçek patlayıcılar kullanmış. Bilgisayar grafikleri kullanılmadan, atom bombasının etkisini çekmekte oldukça zorlanmış.Filmde Julius Robert Oppenheimer'ı, Cillian Murphy canlandırıyor. Emily Blunt ise eşi Katherine Oppenheimer'ı oynuyor. Oscar ödüllü Matt Damon gibi isimler de yer alıyor. Herhangi bir gecikme olmazsa, Oppenheimer 21 Temmuz’da vizyona girecek.

Yürü be kızım…

Siz deyin karma, ben diyeyim ilahi adalet… Herkes bir şekilde ektiğini biçiyor işte. Bundan birkaç ay evvel Gerard Pique, Shakira’yı aldattı. 10 yıllık ilişkileri bitti. Pique yeni kız arkadaşı Clara ile gününü gün ederken… Shakira çok zor zamanlar yaşadı. Amaaa çok geçmeden duyduk ki… Clara bir teknik direktör ile Pique’yi aldatmış. Eeee etme bulma dünyası işte… Sen misin iki çocuğunun anasını aldatan, gözünü kırpmadan bırakan. Kırdığın yerden kırılacaksın tabi. Gerard Pique’ya bu acı yeter mi? Yetmez! Daha oturup Shakira’nın mutlu, mesut günlerini de izleyecek… Duyduk ki minnak Shakiramız Miami’deki Formula 1 yarışında Tom Cruise ile pek bi yakınlaşmış. Kadının aylar sonra yüzünde güller açmış. Tom 60 yaşına merdiven dayadı ama Tom hala aynı Tom… Zamanında kimlerin kimlerin kalbini çaldı. Nicole Kidman, Penelope Cruz, Katie Holmes ve Hayley Atwell… Shakira’yı da tavlar mı tavlar… Zaten yarış boyunca Tom, Shakira’nın yanından bi an olsun ayrılmamış. Yürü be kızım mutluluğu dibine kadar hak ettin.  

Sessiz! 

Bu kez ateş, sadece düştüğü yeri yakmadı. Deprem 10 ilimizi yıkmadı. Hepimizi yıktı, yaktı. Belki üstünden aylar geçti ama kimse geçmedi, geçemedi! Bakmayın öyle normalle dönmüş hallerimize…  Aklımızın, kalbimizin bir yanı hala oralarda. Ne bayramlar bayram, ne de özel günlerin bir anlamı var. Yarın Anneler Günü! Yazarken bile eriniyorum. Bu yıl çok çocuk mezarlıkta kutlayacak, annelerinin gününü. Çiçekleri annelerin eline değil, mezarların başucuna koyacak. Ben bu yıl şükür ve minnetle, sessiz sedasız annemin günü kutlayacağım. Annemin de buna alınacağını hiç sanmıyorum. İşin aslı astarı; hiçbir annenin buna bozulacağını sanmıyorum. Gelin bu yıl fotoğrafsız, kutlamasız, sessiz sedasız el öpün. Ve binlerce kez şükür edin öptüğünüz eller için.