​BOŞ LAFLARLA ATATÜRK'ÜN İZİNDE OLUNMAZ

İlnur ÇEVİK 10 Kas 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
"Atam izindeyiz" lafları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarattığı Türkiye Cumhuriyetini "muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak" için çaba sarf etmekle olur… Peki, bugün bunu kim yapıyor?

“Atam izindeyiz” lafları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarattığı Türkiye Cumhuriyetini  “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak” için çaba sarf etmekle olur… Peki, bugün bunu kim yapıyor?

Dün Turgut Özal yapıyordu ama alasını bugün Recep Tayyip Erdoğan yapmıyor mu?

Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk Cumhuriyetini dünyanın 17’nci en büyük ekonomisi haline getiren Erdoğan ve yönetimi ile sizce iftihar etmiyor mudur?

Atatürk ve arkadaşları bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Devrinin gıptayla bakılan lideri oldu. Halkının kalbinde taht kurdu ve öyle bir taht ki bugün bile milletin kalbinde yaşıyor.

Biz Türkler Atatürk’ü devrimci, ilerici ve adil düzeni savunan bir devlet adamı olarak gördük. Kurtarıcı olarak gördük.

Bugün aynı hisleri Erdoğan için duyan muazzam bir kitle yok mu? Cumhuriyet tarihinde “sokağa çıkın, darbeyi durdurun” çağrısına milyonların cevap verdiği bir başka lider var mı?

Atatürk dünya bağımsızlık hareketlerinin, emperyalizme karşı ezilen halkların, sömürgeciliğe başkaldıran kitlelerin ilham kaynağı idi… Bunu biz değil Hindistan bağımsızlığını babası Mahatma Gandhi söylüyor, Güney Afrika’nın Nelson Mandela’sı söylüyor.

Erdoğan ise aynı yolda ilerliyor. Dünya mazlumlarına sahip çıkan “dünya beşten büyüktür” diye bağıran bir başka lider var mı? 3 milyon Suriyeli mülteciyi bağrına basan, Arakanlılarla beraber ağlayan ve onların dertlerine çare arayan, Somali halkına ümit veren Erdoğan ve arkadaşları değil mi?

Atatürk devrimleri ile Türkiye’yi 20. Yüzyıla soktu. Erdoğan müthiş performansı ile ülkemizi 21. Yüzyıla soktu ve inşallah 2023’de bir daha çağ atlayacağız. Atatürk bu yönetimle övünmesin de kiminle övünsün?

Nur içinde yat Atatürk, milletin kalbinde yaşıyorsun.