BÖYLE BİR MİLLETE CAN KURBAN!

İlnur ÇEVİK 17 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Dökülün sokaklara dersiniz Millet pijamasıyla sokağa fırlar, meydanları doldurur, darbeci hainlerin tanklarının ve zırhlı araçlarının üzerlerine bayraklarla saldırır ve canları pahasına dünyada misli görülmemiş bir demokrasi destanı yazar.

Aynı Millete anayasayı değiştirmek gerekiyor, devlet çok hantal işliyor dersiniz içerden ve dışardan gelen bütün baskılara rağmen gider sandıkta değişiklikleri onaylar ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini gerçekleştirir.

Sonra Millete dersiniz ki seçime gideceğiz o da gider Recep Tayyip Erdoğan’ı 5 rakibi olmasına karşı daha ilk turda muazzam bir yüzde 52,5’lik oyla başkan seçer ve “buyur, hadi ülkeyi yönet” der.

Sonra gün gelir hain darbenin ikinci yıl dönümünde törenler düzenlenir yine o Millet alanları doldurur ve darbecilere “biz halk olarak buradayız, dimdik ayaktayız” der ve hem darbecilere hem de iç ve dış destekçilerine gereken mesajı verir.

O da yetmez yüz binler İstanbul’da Şehitler Köprüsünün bir yakasını tamamen doldurup Cumhurbaşkanımızın önderliğinde şehitleri anar ve dünyaya “işte buradayız, unutmayacağız, unutturmayacağız” diye bir mesaj daha verir.

Peki bu halka bütün bunları zorla yaptırabilir misiniz? Bugüne kadar askeri rejimler, cuntalar bile Türk halkına bir şeyi zorla yaptırabildi mi? 1960, 1971 ve 1980 darbelerinden sonra bile bu Milleti iyi tanıdıkları ve zora sokamayacaklarını bildikleri için hemen sivil idareye dönmek zorunda kalmadılar mı? Hatta “aman bun sivil yöneticileri seçmeyin” dedikleri zaman millet gidip rahmetli Süleyman Demirel’i ve rahmetli Turgut Özal’ı inadına iktidar yapmadı mı? Ama istemediği yönetimleri silmesini bilmedi mi? İşte size 2002 seçim sonuçları ve AK Parti’yi iktidara getiren sessiz halk devrimi!

Bu Millet dünyada eşi enderi olmayan bir Millet. Herkes kıymetini bilsin.