BU FUTBOLLA İŞİN ZOR FENERBAHÇE

Mustafa YAŞAR 12 Mar 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Süper Lig'de oynadığı son 2 maçta Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor'a yenilen ve şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisine düşen Fenerbahçe için Yeni Malatyaspor maçı kayıpsız geçilmeliydi.

Aykut Kocaman hafta arası gazetemizde verdiğimiz ‘neşteri vuracak’ haberimizi havada bırakan bir şekilde Teleset Mobilya Akhisarspor maçında görev verdiği Carlos Kameni'nin yerine Volkan Demirel'e, Mauricio Isla'nın yerine Şener Özbayraklı'ya, Mathieu Valbuena'nın yerine de Chahechouhe'ya ilk 11'de şans verdi.

Fernandao’nun yerine Soldado ile başlayacağını da düşündüğüm Kocaman, o mevkideki tercihi ile de yanılttı.

Roman Neustaedter’in attığı ve ofsayt itirazlarına neden olan gole kadar oyun üstünlüğünü rakibe veren ve hücuma çıkmakta zorlanan sarı-lacivertlilerde yaptığı kurtarışlarla öne çıkan isim kaleci Volkan Demirel oldu.

İkinci devrede de idare eden ve son dakikalara kadar maçı koparacak golü bulamayan Fenerbahçe, dün kazandı kazanmasına ama oynadığı futbolla tam anlamıyla sınıfta kaldı.

Buna rağmen dünün artı hanesine 3 puan kadar morali de dahil eden sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışındaki en büyük rakiplerinden biri olan Galatasaray ile oynayacağı maçı böylece final havasına taşımayı da bildi. Ancak dün oynadıkları futbol Galatasaray maçında da tekerrür ederse papaz bu kez pilav yemeyebilir benden söylemesi!

Ligde 4 maç sonra ilk kez kaybeden Yeni Malatyaspor için ise söylenecek pek bir şey yok.

İyi başladıkları maçı puanla tamamlayamamalarında son vuruşlardaki kişisel beceriksizlikleri kadar Volkan Demirel faktörü de etkili oldu.