BU MÜZİK TÖRENİ ÇOK FARKLI

Micheal KUYUCU 06 Eki 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Son yıllarda hiç müzik ödül töreni yapılmadı. Bu konuda tüm müzik kanalları pes etti.

Son yıllarda hiç müzik ödül töreni yapılmadı. Bu konuda tüm müzik kanalları pes etti. Müzik ödülleri ile ilgili NR1 tek başına bu misyonu sürdürüyor. Onlarda olmasa müzik adına bir etkinlik, yarışma, ödül töreni izleyemeyeceğiz.

Head&Shoulders'ın bu yıl ikinci kez ana sponsoru olduğu “Head&Shoulders NR1 Video Müzik Ödülleri” geçtiğimiz hafta Oligark'ta gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Toplam 16 kategoride ödüllerin verildiği geceye sanatçıların şarkı ve sahne performansları da dikkat çekti.

Hande Yener'in açılış şovu ile başlayan gece; Behzat Gerçeker yönetiminde Enbe Orkestrası, Mabel Matiz, Norm Ender, Semicenk, Arem Özgüç ve Arman Aydın performansları ile devam etti.

Türkiye’de hiçbir müzik ödül töreni kalmadı. Bir ara Kral Müzik Ödülleri vardı ama Kral TV’nin karasala veda ederek bir web tv’ye dönüşmesi ile bu ödül töreni de gitti. Powertürk ara ara ödül törenleri yaptı ama sürekliliği olmadı. Medya da sponsorlar da bu konuda havlu attı.

Böyle olunca Number One’ın bu töreni çok daha kıymetli oldu.

Oldukça şatafatlı bir ödül töreni yapıldı

 “Müzik kendi Kuşadası”nın katkılarıyla, özel bir davetle gerçekleşen ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinin de katıldığı törende benim dikkatimi çeken iki şey oldu.

Birincisi bu yıl ilk kez açılan "Head&Shoulders Yükselen Yıldızlar" kategorisi oldu. Bu kategoride başarılı işlerler ile dikkatleri çeken genç sanatçılar Alper Erözer, Irmak Arıcı ve Berkay Altunyay ödül aldı.

İkinci dikkatimi çeken şey ise “NR1 Müziğin Efsaneleri Özel Ödülü” oldu. Bu ödülü de müzik dünyasının efsanesi, Arabesk müziğinin babası Orhan Gencebay aldı.

Ödül töreninde tarihi bir an yaşandı

Aleyna Tilki’nin ödülünü Orhan Gencebay verdi, Orhan Gencebay’ın ödülünü ise Ercüment Karacan verdi. Ercüment Karacan, Karacan ailesinin dördüncü kuşak temsilcisi. Aile medyaya ilk adımı Gazeteci Ali Naci Karacan’ın Milliyet Gazetesini kurmasıyla atmıştı. Ondan sonra oğlu Ercüment Karacan ailesinin ikinci kuşak temsilcisi olarak yoluna devam etmişti. Ercüment Karacan Abdi İpekçi ile birlikte Milliyet’e altın dönemini yaşatmıştı.

Onun oğulları Ali Karacan ile Ömer Karacan medya bayrağını dedelerinden devraldı ve farklı başarılarla yollarına devam ettiler. Onlar doksanlarda radyo-televizyon yayıncılığında ve dijital medyada ailenin medya misyonuna devam ettiler.  Şimdi de dördüncü kuşak Karacan’ı görüyoruz. O da büyük dedesi Ali Naci Karacan’ın yolunda. Yavaş yavaş medyada boy göstermeye başladı ve bu sene ödül töreninde Orhan Gencebay’ın ödülünü o takdim etti.

Bu ödül çok ilginç bir ödül oldu ve bir tarihe de tanıklık etti. Arabesk müziğinin birinci kuşak efsanesi Orhan Gencebay, ödülünü medya dünyasının köklü ailesi Karacan ailesinin dördüncü kuşak Karacan’ı olan Ercüment Karacan’ın elinden aldı.

Öte yandan ödül alanlara bir göz attım, en iyi erkek solist Mabel Matiz, en iyi kadın solist Aleyna Tilki oldu. En iyi şarkı İrem Derici’nin Alper Atakan’ın “Aranjör” albümünde seslendirdiği “Affeder mi Aşk Bizi” adlı şarkı oldu. Bu şarkıyı bende çok seviyorum, ödüller içinde beni en çok sevindiren bu kaliteli şarkının “en iyi şarkı” ödülünü alması oldu. Bunun dışında Norm Ender, Fatma Turgut, Melek Mosso, Zeynep Bastık, Edis gibi isimler ödül aldılar. Hepsi de hakkaniyetli ödüllerdi.

Müzik törenlerinin nerdeyse tamamen yok olduğu bir dönemde bu ödül töreni güzel bir renk oldu. Sansasyonsuz, dedikodusuz, tartışmasız ve şeffaf bir ödül töreni oldu. İnşallah bu tür törenlerin sayısı daha da artar ve müzik kazanır.