BU ŞARTLARDA İYİ SONUÇ

Mustafa YAŞAR 15 Şub 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle başlama saati öne çekilen maç ağır bir zeminde oynandı.

Türkiye Kupası’nda Aytemiz Alanya karşısında üç farklı geriye düştükten sonra oynanan futbolda Galatasaray’ı elenmekten kurtaramadı.

Sarı-kırmızılılar yıllardır olduğu gibi bu sezonda savunmasında sıkıntı yaşıyor.

Kupa maçında bu çok net görüldü.

Gelelim düne…

Fatih Terim, Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11'de görev verdiği Taylan Antalyalı, Onyekuru, Belhanda, Donk ve Yedlin'i Kasımpaşa karşısında yedek soyundurdu.

Sakatlığı bulunan Emre Taşdemir'i ise kadroya almayan Terim bu oyuncuların yerine Etebo, Linnes, Ömer Bayram, Luyindama, ve ilk kez 11’de Kerem Aktürkoğlu ile Gedson Fernandes’e forma verdi.

Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle başlama saati öne çekilen maç ağır bir zeminde oynandı.

Oyun kurmanın ve isabetli pas atmanın her iki takım içinde zorlaştığı zeminde duran toplarla sonuca gitmeye çalışan Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu erken golle devreyi önde kaparken, topla daha çok oynanan taraf yüzde 53 ile Kasımpaşa idi.

İkinci yarıya bu kez Kasımpaşa golle başladı.

51.dakikada ceza sahası içine yandan yapılan ortada boşa çıkan Muslera’nın hatasını affetmeyen Thelin kafayla topu ağlara gönderdi.

Beraberlik golü sonrası kardan iyice ağırlaşan zeminde oyun kurmakta oldukça zorlanan Galatasaray, çokça kendi yarı sahasında kaldı.

Skordaki dengeyi yorulan ve etkisiz kalan oyuncuları çıkararak bozmak isteyen Fatih Terim, 72.dakikada 3 değişiklik birden yaptı.

Emre Kılınç, Fernandes ve Babel’in yerine Onyekuru, Donk ve Emre Akbaba’yı sahaya süren Terim, 77.dakikada Yedlin, 82.dakikada da Belhanda hamlesini yaptı.

O dakikaya kadar rakip ceza sahasında pozisyon bulmakta zorlanan sarı-kırmızılılar, penaltıdan bulduğu golle kazanarak haftayı kayıpsız kapattı.

Kasımpaşa bu maç öncesi oynadığı son 6 maçının 4’ünü kaybetmişti.

Dün bu kötü gidişi durdurmak adına iyi mücadele ettiler ama mağlup olarak da

küme düşme hattına çok yaklaştılar.

İlerleyen haftalar onlar için çok daha zor geçecek.

Maçın hakemi Erkan Özdamar ise Galatasaray’a verdiği,  Kasımpaşa için vermediği penaltı kararlarıyla tartışılacaktır.