BU SİYASET DEHALARI MERAL AKŞENER'İ BATIRIR

İlnur ÇEVİK 04 Eyl 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Meral Akşener bir rüzgâr yakaladığına inanıyor ve parti kurarak siyaset yapacakmış…

 Meral Akşener bir rüzgâr yakaladığına inanıyor ve parti kurarak siyaset yapacakmış… Yanına da hiçbir yerde tutunamayan siyasi kişileri alarak yoluna devam edecekmiş… Hayırlı olsun.

 

Siyasette insanların yapabilecekleri, kapasiteleri demeçlerinden hemen anlaşılır… İşte size Ümit Özdağ…

 

Demeçler veriyor ve bu hareketin nasıl ölü doğacağının bütün sinyallerini alıyoruz…

 

Ümit Bey’e göre “iktidar oldukları zaman” Cumhurbaşkanlığı Külliyesini kapatıp burayı yeni kurulacak bir üniversiteye vereceklermiş… Demek ki Külliye öyle fazla şatafatlı bir yer değil. Yani öyle altın kaplamaları olan bir yapı değil… Hatta üniversite olacak kadar modern bir yapı ve orada akademisyenlerin rahat çalışabilecekleri fonksiyonel binalar ve rahat çalışılan bürolar var… Gerçekten de Külliye gayet modern, mütevazı ama bir devletin büyüklüğünü yansıtan bir yer… Yani Ümit Bey hiç olmazsa bunu tescil etmiş oluyor…

 

Sonra “iktidar olursa” Ümit Bey “Cumhurbaşkanlığının 12 uçağını” satacakmış… Bir kere o uçaklar devletin malı ve Cumhurbaşkanlığının değil. Resmi işler için Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Bakanlara tahsis ediliyor… Yani Meral Hanım kaza ile başkan filan olursa gezilere develerle mi seyahat etmeyi düşünüyor?

 

Bunların hepsi boş laflar. Cumhurbaşkanlığına, iktidara talip olanların Külliye üzerinden siyaset yapacaklarına halkın ihtiyaçlarını ve isteklerini belirleyip bunun üzerinden siyaset yapmaları gerek. Ancak öyle yeni bir siyasi hareket bir yerlere varabilir.

 

Meral Hanım ve arkadaşları CHP’nin yolunda gitmeye kalkıyorlar… Hâlbuki bu yol çıkmaz sokak…

 

Meral Hanım ve tayfası bu kafada giderlerse onlar da siyasi partiler çöplüğünde yer almaya mahkûm olurlar…