​BURAK ÖZÇİVİT BARİ MEHMETÇİK'TEN ROL ÇALMA

Alican DEĞER 23 Oca 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Boylu poslusun. Yakışıklısın. Ünlüsün.

Boylu poslusun. Yakışıklısın. Ünlüsün. Kızlar peşinde. Muhtemelen haftada 50-60 bin kazanıyorsun. Hiçbirinde gözümüz yok. Daha da çok olsun. Ama tüm millet yüreği ağzında “Acaba şehit haberi gelecek mi?” diye kaygılanırken asker kıyafetli fotoğraf paylaşıp bari canını ortaya koyan Mehmetçik’ten rol çalma arkadaş.

Burak Özçivit’in asker rolüne yakıştığı bir gerçek. Ama bu role girerken karşılaşabileceği en büyük tehlike ne olabilir? Sette çalışırken soğuk almak mı? Ayağının taşa takılması mı? Senaristle kavga mı?

Her biri bir ananın göz yaşı, bir babanın umudu olan Mehmetçik, bıçak gibi keskin soğuk gecelerin ayazında belki senaryolara hiç girmeyecek öykülerde en önde yer alıyor. Canını ortaya koyuyor. Yine de şikâyet etmiyor. Gerektiğinde şehit oluyor, gerektiğinde kolunu bacağını kaybediyor. Ama bu işi gerçekten yapıyor. Kimseden rol çalmaya çalışmıyor. Diyorum ki bırakın arkadaş, kahramanlık gerçek kahramanların olsun bari.

Anlıyorum ki Burak Özçivit kendi meşrebince Zeytin Dalı operasyonuna destek vermek istedi. Aklına gele gele de bu geldi. Yanlış yaptı. 

Hadi Özçivit boyu posuyla bu role çok güzel yakışıyor. Ama ya Yılmaz Morgül’e ne demeli. Giymiş kamuflaj kıyafetini moda olduğu şekliyle kendini çekmiş veya çektirmiş. Yaa bi durun arkadaş. Bi durun Allah Aşkına. Destek verecekseniz verin. Ama ne oluyor? İçinizde bir asker vardı da yeni mi ortaya çıktı?