Vakıf Katılım web

BÜŞRA'LAR VE TOKAT ATANLAR…

Arzu ERDOĞRAL 20 Kas 2019

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Büşra'ların zihniyeti gündemden düşürülmemek için uğraş verilirken Karaköy'de başörtülü iki genç kıza saldıran kadın ise mevlid eleştirileri yapanların gündeminde hiç yer almıyor.

Şatafatlı görgüsüz ‘bebek mevlidi’ başlıkları ile günlerdir Instagram fenomeni Büşra Nur Çalar’ın ve

Sağlık Bakanlığı eski Müşaviri Ahmet Emin Söylemez’in bebekleri için düzenledikleri ilginç bir mevlid töreni konuşuluyor. Parayı nereden kazandıklarından tutun da yeni doğan bebeklerine tek taş yüzük takıldığına kadar her şey irdeleniyor.

Hakikaten değişik bir o kadar da gereksiz bir durum var ortada. Bir insan neden böyle bir mevlid yapar ve bunu sergiler, bu kafayı anlamakta zorlanıyor insan…

Tercih meselesi denilebilir, ama böylesine bir şatafat ister istemez tepki topluyor.

Ama ne yazık ki eleştirileri yapan bir kesim eleştirilerini başörtüsü ve Müslümanların üzerinden gerçekleştiriyor.

Oysaki kim yaparsa yapsın biz olayı eleştiriyoruz diyen yok!

“Muhafazakar sosyete” benzetmesine ise insan koyacak yer bulamıyor.

Büşra’ların zihniyeti gündemden düşürülmemek için uğraş verilirken Karaköy’de başörtülü iki genç kıza saldıran kadın ise mevlid eleştirileri yapanların gündeminde hiç yer almıyor.

(Tokat atan kadın Semahat Yolcu tutuklanırken diğer benzer bir olayda Beşiktaş’ta ise öğretmen Şüheda E.’ye saldıran kadın bulunamadı.)

Mini etekli bir kadına yapılan saldırı ile başörtülü kadına yapılan saldırının arasında fark olmadığını kabul ediyorsak neden başörtülülere yapılan saldırılar hep şizofren v.s denilerek geçiştiriliyor?

Neden tepkiler insani değil de kimin neye inandığı üzerinden yapılıyor?

Başörtüsü yasağını çözmüşken ve uzun zaman önce normalleşme sürecine girmişken kimler neden böylesine kindar olabiliyor?

Sonuçta; sessiz kalmak ile neye ses verdiğin arasındaki ince çizgide vicdan yoksa susmanın ya da konuşmanın ne anlamı olabilir ki!

KILIÇDAROĞLU DEVAMINI GETİRMELİ

Abdulkadir Selvi köşesinden yazdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtülülere yapılan saldırı karşısında rahatsız, hatta tepkili olduğunu, saldırıya uğrayan başörtülüleri de arayarak bu tür olaylara karşı hepimizin ortak tepki vermesi gerektiğini söyleyeceğini aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun bu olumlu yaklaşımını hep birlikte alkışlamamız gerekiyor. Kendisinin bu noktaya gelmesi hakikaten ülkemiz açısından sevindirici bir gelişme. CHP tabanına örnek teşkil etmesi bağlamında örneğin Kemal beyin grup toplantısında bu konuyu gündemine alıp, yüksek bir sesle tepki göstermesi bir ilkin başlangıcı olacaktır.

RUSYA NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in ikili görüşmeleri, S-400’ler ve uzun süredir iyi giden ilişkiler…

İki ülke ilişkileri böylesine iyi giderken Rusya’ya ne oldu da teröristler ile görüşmelere başladı.

Önce, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu başkanlığında üst düzey askerlerden oluşan bir heyet, terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde liderlerinden Mazlum Kobani ile telekonferans yapmış, bu görüşme tepki ile karşılanmıştı.

Son olarak ise Rus askeri polis güçlerine bağlı General Paris, Kobani'nin güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı unsurlarla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi.

General Paris, Sözde Kobani Savunma Bakanı olarak tanıtılan ‘Ismet Şex Hesen’e Rusya bayrağı teröristler de kendisine YPG'nin kadın güçlerinin yapılanması olan YPJ bayrağını hediye etti. Daha sonra karşılıklı olarak bayraklar açılarak kameralara poz verildi.

ABD derken Rusya’nın bu tavrı asla normal karşılanamaz.

Rusya’nın acil koduyla bu rezaleti açıklaması gerekiyor.