ÇEBİLERDEN BİR ÇEBİ

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün yeni başkanı geçtiğimiz pazar gecesi yapılan oylama sonucunda belli oldu.

Fikret ORMAN’ın “yoruldum” diyerek aday olmayacağını açıkladığı andan itibaren bütün tepki oylarının Ahmet Nur ÇEBİ’de buluşacağı üç aşağı-beş yukarı belli olmuştu. Hürser Bey; bütün iyi niyetine ve adeta kongreyi “ganırta-ganırta” yaptırıp Fikret Başkan’ı yerinden etmesine rağmen camia tarafından macera olarak görülüyordu. Serdal ADALI ise hem Fikret Bey’in “devamı” hem de 3 Temmuz sürecinde federasyona kupayı iade ederek “zımnen” ithamları kabul etmesiyle maluldü.

Çebi Ailesi ülkenin önde gelen köklü ailelerinden birisi. 50 bin kişi var bir şekilde soyadında Ç E B İ yazan. (Yeni başkan Ahmet Bey’in babası Yaşar Kaptan tarafından finanse edilen bir araştırmada ailenin köklerine Çin Hanedanlıkları zamanında bile rastlandığı belirtiliyor.)

İş dünyasında, politikada, sanatta, sporda bolca ÇEBİ var. Ahmet Nur ÇEBİ de bunlardan birisi. Tam aranan türden “paralı” ve “arkası sağlam” bir başkan. Mustafa CENGİZ ve Ali KOÇ’la rahatlıkla aşık atabilecek kalınlıkta cüzdana ve çevreye sahip olması onu “tek aday” kılıyordu seçim sürecinde.

Fikret ORMAN daha bu sene mayıs ayının 12’sinde Kongre’de beşinci kez üst üste “Başkan” seçilmişti. Ne oldu da aradan geçen beş ayda “bırakma”ya ikna oldu Fikret Bey pek bilinmiyor ama kulübün mali tablolarının hiç parlak olmadığı ve piyasa tabiriyle “göçük” olduğunu bilenler biliyordu.

Aziz YILDIRIM’dan sonra Fikret ORMAN’ın da sahneden çekilmesiyle “dominant” başkan kalmadı denebilir. Yerlerine seçilenler ve genel temayül daha diyaloğa açık ve birbiri ile konuşup, sorun çözebilecek profillerin “trendy” olduğu yönünde. Ahmet Nur ÇEBİ iş aleminde birleştirici ve saygın birisi olarak biliniyor. Dertsiz başına dert almış gibi görünse de Beşiktaş’ın maddi olarak yaşadığı tıkanmayı “aşsa aşsa ÇEBİ aşar” diye bir ön kabul var Siyah-Beyazlı camiada.

Erdal TORUNOĞULLARI’nın Futbol Şubesi’nin başına gelmesi ocak transfer döneminin çok hareketli geçeceğinin işaret fişeği gibi. Daha önceki yönetimlerde bu ikili (Çebi ve Torunoğulları) birçok zor transferi bitirerek taraftarlara güven vermişlerdi.

“Geriye doğru 10 yıllık bütün yönetimlerin icraatlarını denetleteceğim” sözü ile Yıldırım DEMİRÖREN, Serdar BİLGİLİ, Serdal ADALI dahil bütün eski yönetimleri aynı torbaya dolduran Ahmet Nur ÇEBİ dediğini yaparsa medyada BJK gündemden inmeyecek demektir.

Başkan değiştiğinde teknik direktörler usulen yeni yönetime çekilebileceklerini söylerler. Abdullah AVCI da bu usule uygun olarak öncelikle Erdal Bey’le akabinde –gerekirse- Ahmet Nur ÇEBİ ile de görüşecektir. Fenerbahçe’nin geçen sezon ilk devre yaşadığı sıkıntıları deneyimleyen herhangi bir spor yöneticisinin teknik direktör değişikliğinin çözüm olmadığını bilmesi beklenir. O sebepten Abdullah AVCI en azından ilk yarının sonuna kadar kalan 10 haftada işinin başındadır. Daha sonrasında ise Ahmet Nur Bey ve Babası Yaşar Kaptan Bey’in samimi dostu olan Şenol GÜNEŞ duruma göre gündeme gelecektir.

Geçen yazılarımızın birisinde –daha o zaman seçim falan ortada yoktu- Beşiktaş için en ideal çözümün Şenol Hoca’nın Milli Takım’la birlikte Beşiktaş’ı da çalıştırması demiştik ama bunu Nihat Bey’den isteyecek “delikanlı”nın kim olacağını sormuştuk ya işte o kişi ancak Ahmet Nur ÇEBİ olabilir.

Yazımızın yazıldığı saatlerde Galatasaray-Real Madrid maçı henüz sonuçlanmamıştı. Umuyor ve diliyoruz ki başarmışızdır. Yarın oynanacak olan Avrupa Ligi’nde de Beşiktaş-Başakşehir ve Trabzon’dan ülke puanımıza katkılar bekliyoruz.