CENGİZHAN'A YAZIK DEĞİL Mİ?

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Son Kırkpınar'da fırtına gibi esen ve bileğinin hakkıyla Altın Kemer'i kazanana kadar önüne gelen eski-yeni kim varsa hepsini yenen Cengizhan Şimşek Başpehlivan'ın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi desek yeridir.

Son Kırkpınar’da fırtına gibi esen ve bileğinin hakkıyla Altın Kemer’i kazanana kadar önüne gelen eski-yeni kim varsa hepsini yenen Cengizhan Şimşek Başpehlivan’ın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi desek yeridir.

Yeni kurulan Geleneksel Güreşler Federasyonu konunun ne olduğunu herkesin tam olarak anlayamadığı bir biçimde 2022 Kırkpınar Güreşleri Şampiyonu Cengizhan Şimşek’i diskalifiye edip Kırkpınar Başpehlivanı unvanını ve Altın Kemer’i finalde Cengizhan’a kaybeden Mustafa Taş’a verdi.

Efendim neymiş; 2019 yılında doping takip havuzunda bulunan Cengizhan Şimşek’e ulaşamamışlar, mail atmışlar, gel numune ver demişler de Cengizhan’ın bundan haberi olmamış da numune vermemiş. Soruşturma açmışlar, kafalarına göre ceza vermişler, çocuğun bundan haberi olduğunda durun, yapmayın, etmeyin demiş, haberim yoktu ben Yayladaydım, ne internet vardı ne bilgisayar demiş. Mailinizi görmedim, duymadım demiş ama anlatamamış derdini. İşgüzar bir avuç bürokrat ve onların dümen suyundaki bazıları hukukun içerisindeki boşluklardan istifade ederek mağdur ettiler gencecik delikanlıyı daha evleneli bir ay olmadan garibim. Düğün hediyesini yanlış anlamışlar galiba. Damada altın takacaklarına bileğinin gücüyle hak ettiği ve hiçbir aşamasında dopingle en ufak bir alakası olmadığı defalarca ispatlanmış bir başarı sonucu kazandığı Altın Kemer’i alıverdiler elinden.

Devlet katından Tebligat, belirli hukuki işlemlerden haberdar etmek için, ilgilisine, yetkili makamlar tarafından belli usuller çerçevesinde bildirim yapılmasıdır. Anlaşılacağı üzere tebligatın asıl amacı belirli işlemlerden etkilenecek olan kişiye bu durumun bildirilmesidir. Mesela askerlik şubesinden bize bir evrak gelse veya vergi dairesinden bir ceza tahakkuk ettirseler adresimize posta ile gönderirler biz adreste yoksak posta görevlisi kapıya bir yazı bırakır evrakınızı muhtara bıraktık gidin alın oradan diye.

Peki Cengizhan’da böyle olmuş mu? Ne gezer. Ellerinde sadece bir mail attık argümanı var. Sanki Cengizhan bilişim uzmanı veya bilgisayar korsanı da tebligatı internetten mail ile yapıyorsun. Antalya’da yaylada hasta anasının babasının yanında o sırada çocukcağız ne internet var yaylada ne mail çalışıyor. GSM telefon bile doğru dürüst çekmeyen yerde biz sana mail attık dersen o işte bir art niyet vardır ama ne olduğunu yakında anlarız.

Önce Gençlik Spor Bakanlığı teftiş heyeti ardından da Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu’nun bu konuya müzahir olmasını bekliyoruz. Önceki federasyon başkanı Musa Aydın, mevcut federasyon başkanı Şeref Eroğlu ve yeni ihdas edilen Geleneksel Güreşler Federasyonu başkanı İbrahim Türkiş’in suçu birbirine atarak bu durumdan sıyrılmasına devletimizin spor aklı müsaade etmemelidir.

Bürokraside yerleşik bulunan yapılar rövanşist duygularla birbirlerinin altını oymaya çalışırken olan gencecik bir güreşçiye oluyor, hatta iki güreşçiye de yazık oluyor. Mustafa Taş şimdi Altın Kemer’i bu durumda alsa da sıkıntı almasa da. Bileğinin hakkıyla yenilmiş ikinci olmuşsun, adamı çayırda yenememişsin ama bir operasyonla Altın Kemer’i kucağında buluyorsun. Almasan bu sefer federasyondakiler sana diş bileyecek, alsan en yakın dostuna ihanet etmiş gibi olacaksın. İki ucu b.klu değnek misali.

Neyse doğruların elbet bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır nasılsa diyelim ve devletimize güvenelim.

Yağmura, kara olan özlemimizle ve Rahmet’e bir an önce kavuşmak duasıyla,