DAĞ FARE DOĞURDU

Burhan AKDAĞ 18 Oca 2020

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Beşiktaş'ın bulunduğu durumu en iyi bilenlerden birisi hiç kuşkusuz Ahmet Nur Çebi idi. Aday oldu ve diğer başkan adaylarından çok fazla oy alarak Başkan seçildi…

Bir kulüp düşünün, 8 yıl boyunca, borcu 10 kart artmış, yeni yapılan stadı tahminlerin çok üstünde 4-5 misli rakamlara mal olmuş, kulüp yöneticileri, yine kendilerine danışmanlık faturaları kesmiş, mağazalarda mallar kaybolmuş hatta çalınmış, bu hırsızlığı kimlerin yaptığı bir türlü belli olmamış. Kulübe sürekli usulsüz üyelikler yapılmış, futbolcunun haberi olmadan transferlere karar verilmiş, ödemeler yapılmış daha sonra transferden vazgeçtik diyerek üstü kapatılmış… Böyle bir yönetimden sonra, üç ay önce Beşiktaş’a başkan olan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu bu süre zarfında ne yaptı!

Taraftarı mutlu edecek hiç bir şey yapılmadı…

Beşiktaş’ta neler oluyor, aslına bakarsanız hiçbir şey olmuyor. Büyük umutlarla seçilen yeni yönetim gözle görülen hala bir şey yapmış değil, bugüne kapar tüm yapılan kulüp çalışanlarından birkaç kişi ile yolları ayırmaktan başka bir şey değil… Taraftarların beklentisi çok büyüktü, en büyük beklenti ise Fikret Orman ve yönetiminin yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkarıp, gereğinin yapılmasıydı. Nedense bu yönetim bu konuda çok nazlanıyor.

Beşiktaş’ın bulunduğu durumu en iyi bilenlerden birisi hiç kuşkusuz Ahmet Nur Çebi idi.  Aday oldu ve diğer başkan adaylarından çok fazla oy alarak Başkan seçildi…

Benim gibi birçok Beşiktaş taraftarı büyük umutlar beslediği yeni yönetimden üç ay boyunca bizleri mutlu edecek hiçbir hareket gelmedi. Zaman zaman Çebi’nin yaptığı karamsar açıklamalar yaşanan olumsuzluklara tuz biber ekti.. Bu karamsarlığın Beşiktaş yönetimine hiç yakışmadığı bir gerçek…

Yönetimin Fenerbahçe maçı sonrasında futbol federasyonu ile girdiği polemikten hiçbir sonuç alınamaması, göz göre göre üç puan hakem hatası değil de hakem kararları ile adeta gasp edilmesine yeteri kadar ses çıkarmaması bende ve taraftarda derin yara bıraktı…

Hiç sevmediğimiz Fikret Orman geçtiğimiz yıl Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye kupası maçında yaşanan olaylarda TFF rakibimize gereken cezayı vermediği için rövanş maçına çıkarmadı..

Takıma acil transferlerin yapılması bir gerçek, ocak ayında bir kaleci, Stoper, 10 numara oynayabilecek bir futbolcu ve Santrafor alınması şarttı.. Yönetim TFF sınırı var diyerek bu transferleri yapmadı, bana göre yapmak istemedi.

Aynı durumda, hatta daha kötü durumda olan rakiplerimiz neredeyse kadrolarını değiştirirken, Beşiktaş yönetimi TFF sınırı var diye TFF’nin arkasına sığınıyor.

Fenerbahçe maçında bizim üç puanımızı gasp edilirken TFF ne yaptı? Hiçbir şey. Ses kayıtlarını bile açıklamadılar… TFF bize efendilik yapmadı ki biz onlara efendilik yapalım. Sana kim efendilik yapıyorsa sen de ona göre efendi olacaksın…

Malatya'dan Guilherme'yi bile TFF sınırı var diye alamamak efendilik değil bence kabiliyetsizlik, siz Beşiktaş’ı bu şekilde yönetmeye devam edin. Bülent Yıldırım gelsin bizi perişan etsin, Cüneyt ve VAR hakemi de gözünün içine baka baka üç puanımızı gasp etsin. Sesimiz çıkmasın, efendilik bizde kalsın, ne güzel dünya..

Adil düzenin bekçisi Beşiktaş olmamalı, Beşiktaş güçlü olmak zorunda eğer adil düzen kurmak istiyorsanız TFF’ye aday olun… Sıradan bir takım yönetmediğiniz bir gerçek, şampiyonluğa oynayan köklü 117 yıllık bir takımı yönetiyorsunuz. Yönetime geldiğiniz günden itibaren her gün mali durumun ne kadar kötü olduğundan bahsettiniz. Bunu sağır sultan bile duydu ve biliyor. Durumun farkındayız ve tabi sizin suçunuz değil ama o Beşiktaş’ı yönetmeye karar verdiğinizde bunların hepsini hatta daha fazlasını biliyordunuz..

Çözüm üretmek şöyle dursun bir çaba dahi göstermediğiniz gerçek. Neymiş efendim “hile hurda yapmayız”.

Beşiktaş 117 yıldır hile ve hurda ile mi yönetiliyordu.

Beşiktaş kural-kitap dinleyecek, rakipler kural- kitap takmayacak.  Kural-kitap takmayanlar, limitleri fazlasıyla aşıp lüzum gördükleri mevkilere transfer yapacaklar, kupa veya kupalar kazanacaklar, biz hala “Fiko paralar” nerede diye bağırıp duracağız.

Bakın arkadaşlar Fikret Orman ve yönetimini unutun, onları adalete teslim edin ve takip edin… Sizler Beşiktaş’ı yönetiyorsunuz, Beşiktaş mağdur olduğu ile kalacak. Ben bir Beşiktaşlı olarak hazırlık maçını facebook’tan mı izleyeceğim. Bu kadar mı çaresiziz.

Ben bugüne kadar yeni yönetimden bir plan program duyamadım, Beşiktaş eski yönetici ve kurulları yüzünden adeta Kurtuluş Savaşı vermek mecburiyetinde olabiliriz ancak bunu 9 kişilik kadro halledemez. Plan ve programınızı yapacaksınız ve binlerce üyemizden bu kurtuluş savaşında faydası olabileceklerden yardım isteyeceksiniz.

Hatta istemek zorundasınız….

Beşiktaş taraftarının beklemeye tahammülü yok…