Vakıf Katılım web

​DARBE GİRİŞİMLERİ TÜRKİYE'Yİ YOLUNDAN DÖNDÜRMEDİ

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
Acı bir tecrübenin yıldönümünde, bu vatan bu ülke için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, şükranla andık.

Acı bir tecrübenin yıldönümünde, bu vatan bu ülke için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, şükranla andık. Aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine, kaderine hükmetmeye çalışma girişimleriyle geçen son bir yılı kafamızda bir kez daha muhakeme ettik.

Ne şanlıdır ki ülkemiz her türlü siyasi ve ekonomik darbe girişimine rağmen yolundan dönmedi. 2023 hedefleri ne ise o hedeflerden vazgeçmedi, rayından çıkmadı.

Sayfamızda emlak sektörünün darbe girişimi sonrası tepkilerini, yükselişini manşete aldık. Ama genel ekonomiye asıl bakacak olursak ülkenin gücünü daha fazla hissetmemiz mümkün olacaktır.

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 5 büyürken bu büyüme ile en hızlı büyüyen 5 ekonominin arasına da girdi. S&P, Moody's ve Fitch gibi derecelendirme kuruluşları hiç fırsatı kaçırmadan Türkiye'nin kredi notunu düşüren, imajını yabancı yatırımcı karşısında sarsmaya çalışan kararlara imza attılar. Başardılar mı? Gelin Borsa'ya bakalım. Borsa her gün rekorlar kırmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi darbe girişiminden önce 82 bin 825 puandan kapanmıştı. Cuma günü endeks 105 bin 176 puanla yeni kapanış rekorunu kırdı. 

Böylece Borsa İstanbul darbe girişimi öncesine göre yüzde 27 yükselmiş oldu.

Yatırımlar durdu mu? Hayır, Türkiye mega yatırımlarını birbiri ardına hayata geçirdi. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İşte Avrasya Tüneli. Yeni havalimanı inşaatı tam gaz sürüyor, yüzde 55'i tamamlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli atıldı. İstihdam seferberliği başlatıldı. Sadece 4 ayda 1.2 milyon kişi istihdam edildi.

Türkiye 15 Temmuz’la başlayan süreçte sadece bir işgal girişimini önlemekle kalmadı hükümetin attığı adımlar ve milletin dirayetiyle ilk 10 ekonomi arasına girmek ve kişi başı geliri 25 bin dolara yükseltmek gibi iddialı 2023 hedeflerinden de şaşmadı.