DEDİKODU BİR PAZAR YAZISI

Ahmet ARSAN 21 Ağu 2016

Ahmet ARSAN
Tüm Yazıları
Uzun süredir yapmadığımı yaptım. Bizim mahallenin kafelerini dolaşıp hem neler değişmiş baktım hem de dedikodulara kulak kabarttım.

Uzun süredir yapmadığımı yaptım. Bizim mahallenin kafelerini dolaşıp hem neler değişmiş baktım hem de dedikodulara kulak kabarttım. At Pazarı yarım kalmış hikayeleri anımsattı bana. Yarım kalan bir hikayem yok ama bir dönem köpürtülen “beyaz İslamcıların mekanı” denilerek marka yapılmaya çalışılan At Pazarı, o günlerdeki entelektüel yapısından çok uzaklaşmış. Ve mantar gibi üreyen kafecilerin hevesleri kursaklarında kalmış, dolayısıyla hikayeler de yarım kalmış. Ah nerede Haşmet Baba, Selahattin Yusuf?

Kariye çay bahçesi aynı duruyor, değişen hiçbir şey yok. Anadolu kilimi motifli masa örtüleri, bülbül çanağı çay bardakları… Kariye Müzesi restore çalışmaları devam etse de çınar ağacı gölgesi serinletiyor yine de insanı. İşletmecilerinden biri olan Mehmet Emin’i göremeyince nerelerde olduğunu sordum, 15 Temmuz gazisi olmuş Mehmet Emin Ertaş. Geçmiş olsun… Kısıklı Şazeli almış başını gitmiş. Hem menü de fiyatlar artmış hem de kalabalık. Siyasi kulisler de Şazeli’de daha fazla konuşulmaya başlanmış. Bunda şüphesiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutuna yakın olmasının etkisi büyük…

DEDİKODULAR

Her masada ayrı siyasi dedikodu olurdu ama şimdilerde tek konu almış başını gidiyor. 15 Temmuz öncesi ABD’ye giden Kadir Topbaş ve damadı tek konu. Topbaş’ın damadı FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı şirketlerine el konuldu. Ardından da Topbaş 17-25 aralık sonrası damadının FETÖ ile tüm bağlantılarını sona erdirdiğini açıkladı. Fakat Topbaş Rızanur Meral’in TUSKON’da 17-25 Aralık sonrası “kim kimin inine girecek göreceğiz” dediği konuşmada avuçları patlarcasına alkışlayan damadını görmedi mi?

KADİR TOPBAŞ’A SORULAR

- Kadir Topbaş, 12 Temmuz’da kurmaylarıyla gittiği ABD ziyareti dönüşü 14 Temmuz olmasına rağmen neden son dakikada dönüşünü tehir etti?

- Kurmayları da dönüşlerini tehir etti mi?

- Kadir Topbaş ABD’ye giderken köpeğine varana kadar tası-tarağı toplayıp mı gitti?

- THY ABD müdürü 15 Temmuz gecesi birkaç kez “sizin için İstanbul uçağında yer ayarladık” demesine rağmen teklifi reddetti mi?

- Kendisi hakkında FETÖ’cü dedikodularını bertaraf etmek için sosyal medyada trol kiraladı mı ve bu troller aracığıyla İBB içinde FETÖ temizliği yapanlara operasyon çekmeye çalıştı mı?

Kadir Topbaş bu soruları cevapladığı ya da cevaplayabildiği zaman hakkındaki tüm olumsuz dedikodular son bulacaktır.