DEMİRTAŞ NEYİNİZ OLUR?

Arzu ERDOĞRAL 15 Oca 2020

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
PKK'ya terör örgütü olarak görmeyen Demirtaş'ın yanında yer almak dolaylı olarak onun gibi düşünmek sayılmıyor mu?

HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanıyor ve halen cezaevinde!

PKK destekçileri tarafından cezaevinde olması siyasi olarak lanse edilse de terör örgütü ile arasına mesafe koymayan Demirtaş, hiçbir zaman da PKK’ya terör örgütü demedi.

Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden olduğunu ve özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyleyen ve her fırsatta eşi ile birlikte yanlarında olduğunu gösteren Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği  İBB Kültür A.Ş bünyesindeki istanbulkitapcisi.com'da Demirtaş’ın kitapları satılmaya başlandı.

 Demirtaş’ın yazdığı ‘Devran’ adlı kitabından öyküler ise Kenter Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Tiyatroyu izleyenler arasında Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li eski vekil Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra oyuncu Kadir İnanır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vardı.

Demirtaş, Seher adlı kitabında “Kitapta ben kadınların ‘mazlumluğuna’ değil ‘erkeklerin zalimliğine’ dikkat çekmek istedim. Kadına acınacak bir figür olarak değil, erkeğe acınması gereken bir bakış açısını ortaya koymaya çalıştım. Kitabı kadınlara ithaf ettim, ama mesajlar erkekleredir” diyor.

Ama şehit edilen bomba imha uzmanı Astsubay Esma Çevik’ten, Eren Bülbül ile Yasin Börü’nün annesinden ve dağa kaçırılan kızların hakkından hiç söz edilmiyor bu kitapta!

Devran kitabında ise yaralıların hikayesi varmış!

Onda da terörün mahvettiği hayatlar ve evlat nöbeti tutan anne babalar yok.

Öte yandan ülkemiz terörle mücadele ederken, kahraman askerlerimiz şehit olurken SODEV, Selahattin Demirtaş'a "İnsan Hakları, Barış ve Dayanışma Ödülü" verdi.

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Verdiğimiz şehitler için hiç mi içiniz sızlamıyor?

Birlik ve beraberliğimize ve ülkemizin huzuruna kasteden teröristleri destekleyenler ile nasıl oluyor da barışı yan yana getiriyorsunuz?

O kitapları satan da, okuyan da, o tiyatroya gidip seyreden de, Demirtaş’a ödül veren de teröre destek vermiş olmuyor mu?

PKK’ya terör örgütü olarak görmeyen Demirtaş’ın yanında yer almak dolaylı olarak onun gibi düşünmek sayılmıyor mu?

Bu ülkede Kürt sorunu değil PKK sorunu olduğu bilindiği halde yersiz eleştiriler ile yeter ki AK Parti gitsin mantığı ile PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi destekleyenlerin gün gelir yüzleri kızarır mı bilinmez ama tarih mutlaka bu ayıbı yazacak.

Hiçbir değer tanımayan eli kanlı terör örgütü tamamıyla yok olduğunda birilerinin içi yanarken o gün bizlerin bayramı olacak.

O bayram bugün “masumluk tiyatrosu” oynayanlara ve seyredenlere ise zindanı yaşatacak.