DEV İSİMLER BOSTANCI'DA

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İstanbul'da Anadolu yakasının gözde konser mekanlarından Bostancı Gösteri Merkezi bugüne dek sayısız sanatçıya ve unutulmaz performanslara ev sahipliği yaptı.

İstanbul’un en önemli konser salonlarından biri olan Bostancı Gösteri Merkezi, Atlantis Yapım organizasyonuyla güçlü isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bostancı Gösteri Merkezi’nde Ocak ayından itibaren Şebnem Ferah, Yeni Türkü, Nil Karaibrahimgil, Pinhani, Haluk Levent, MFÖ ve Selda Bağcan sahne alacak.

İstanbul’da Anadolu yakasının gözde konser mekanlarından Bostancı Gösteri Merkezi bugüne dek sayısız sanatçıya ve unutulmaz performanslara ev sahipliği yaptı. Atlantis Yapım 2020 yılında Türkiye’nin tanıdığı birbirinden güçlü isimleri, Bostancı Gösteri Merkezi’nde sevenleri ile bir araya getirecek.

Ocak ayının yıldızı Şebnem Ferah’tan sonra, 21 Şubat’ta Yeni Türkü şarkılarını senfoni orkestrası eşliğinde seslendirecek. 23 Şubat’ta Nil Karaibrahimgil, 28 Şubat’ta Pinhani müzikseverlerle buluşacak. 8 Mart’ta Haluk Levent’in sahne alacağı, 11 Nisan tarihinde MFÖ ile baharı karşılayacak Atlantis Yapım Konserleri 17 Nisan tarihinde Selda Bağcan Senfonik konser ile devam edecek.

ŞEBNEM FERAH (11 Ocak)

YENİ TÜRKÜ ( 21 ŞUBAT) 

NİL KARAİBRAHİMGİL (23 Şubat)

PİNHANİ (28 Şubat)

HALUK LEVENT (8 Mart)

MFÖ (11 Nisan)

SELDA BAĞCAN SENFONİK (17 Nisan)

ORTAÇAĞIN SONBAHARI’NA

TANIKLIK ETMEYE HAZIR MISINIZ?

Johan Huizinga Ortaçağın Sonbaharı kitabı ile ortaçağın kapanışı olarak bir bitiş dönemi biçiminde değerlendirilen 14 ve 15. yüzyıl tarihlerini el alıyor. Alfa Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Ortaçağın Sonbaharı, 14 ve 15. yüzyıllarda Burgundy’nin üst sınıfının yaşamı, davranışları, fikirleri ve sanatıyla ilgileniyor.

Modern kültür tarihinin kurucularından Hollandalı Johan Huizinga’nın 1919 tarihli kitabı Ortaçağın Sonbaharı, 14 ve 15. yüzyıl Fransa ve Hollanda’sının gündelik yaşamının, düşünce ve sanat dünyasının kapsamlı bir portresini çizerken ortaçağın en zekice analizlerden birini sunuyor.

Ortaçağın son dönemlerini sanatçıların, ilahiyatçıların, şairlerin, vakanüvislerin, prenslerin ve dönemin devlet adamlarının düşünce ve duyguları aracılığıyla inceleyen Huizinga, bu çalışmasında okuru ortaçağ yaşamının ihtişam ve sadeliğine, nezaket ve vahşiliğine, pastoral yaşam biçimine, acılarına, sanat ve gündelik yaşamına dair bilimsel olduğu kadar da edebi bir yolculuğa çıkarıyor.

“Yirminci yüzyılın en muhteşem ve en büyüleyici tarihi klasiklerinden biri.”

—Francis Haskell

“Yazıldığı dönem için çığır açıcı bir tarihi yorum.”

—Rosamond McKitterick

 ÖZCAN DENİZ YILLAR SONRA İSTANBUL SAHNESİNDE HAYRANLARIYLA BULUŞTU

Özcan Deniz'in sahnelere dönmesi yakın zamanda sahne ve müzik piyasasını hareketlendirecek. 

9 yıl aradan sonra ilk konserini Linka Turizmin organize ettiği ve her şeyin eksiksiz gerçekleştiği İstanbul Hilton Harbiye sahnesinde konser veren sanatçı Özcan Deniz, hayranlarıyla bir araya geldi.

Uzun bir aradan sonra yılın ilk konserini veren Deniz, yeni ve eski şarkılarını seslendirdi. Çoğunluğu Arap hayranlarından oluşan yeni yıl gecesinde davetliler görüntü almak için adeta bir birileriyle yarıştı. Geri sayım sonrası ünlü sanatçıya ulaşmak isteyen hayranlara güvenlik etten duvar ördü. Kalabalık sonrası yetkililer tarafından herkesin masalarına oturulması istendi. Özcan Deniz, zaman zaman eski günlere giderek anılarını hayranlarıyla paylaştı. Deniz, “92 yıldan beri üçüncü nesli gördüm. Yeni genç nesil, güzel fena değil. Kaç yıl olmuş hesabını siz yapın” açıklamasında bulundu.

 

Özcan Deniz'den ayrıca size önemli bir haber son dizisi İstanbul 'lu Gelin İle başarıyı arttıran deniz yakında yepyeni bir diziyle ekranlarda olacağının haberini verdi.

GÜNÜN SÖZÜ 

İŞ BİLENİN, KILIÇ KUŞANANIN

ATASÖZÜ