​DEVRE BİTİYOR ZİRVE KARIŞTI!

Fehmi KETENCİ 21 Ara 2017

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Sportoto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu'nunda "köprüden önce son çıkış"a yaklaşılırken lig zirvesinde işler iyice kızıştı.

      Sportoto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu’nunda “köprüden önce son çıkış”a yaklaşılırken lig zirvesinde işler iyice kızıştı. Tabiri caizse; Süper Lig’imiz tam anlamıyla “Cadı Kazanı Gibi”. Bu hafta sonunda öylesine ilginç şeyler oldu ki, bu ligin finali nelere gebe şimdiden kestirmek çok zor gibi.

       Bu hafta sonundaki sonuçlara şöyle bir göz gezdirdiğimizde en ilginç ve şaşırtıcı olanı; bir zamanlar lig zirvesinde oldukça hatırı sayılır bir puan farkıyla, fiyakalı bir şekilde oturan Galatasaray, bu haftaya gelinceye kadar cömertçe puanlar kaybetti, 16. Haftada Yeni Malatya deplasmanından 2-1 mağlubiyetle dönünce zirveden üçüncü sıraya düşüverdi. 

       İşin en ilginci ise; bundan beş altı hafta önce dokuz puan gerisinde olan Fenerbahçe bu hafta da Karabük galibiyetiyle o dokuz puan farkı kapadığı gibi, averajla Galatasaray’ın önüne geçerek ikinci sıraya çıkıverdi ve liderle aradaki puan farkını bire indirdi.

       Bir gerçek var ki; haftanın diğer şampiyonluk adayları kazanırken, bir süredir süregelen kötü gidişe dur diyemeyen Galatasaray sevenlerini tam hayal kırıklığına itiverdi. Bir süredir sürekli eleştirilen, bu eleştirilerden kendine olan güveni de kaybeden Igor Tudor kendisini tüketti, yönetimin sabrını taşırdı ve görevine son verildi.

       Bu sonuç bir süreden beri beklenendi. Tudor, basınla girdiği alaycı diyalogları ve  tutarsız davranışlarıyla bu gelişmeye zemin hazırlarken başına gelecekleri göremedi.

       Gitti gidecek söylentileri, her zaman olduğu gibi Galatasaray’daki kötü gidişlerde, özellikle basının ısıtıp ısıtıp gündeme getirdiği ve taraftarın da kafasını karıştıran Fatih Terim örneklemeleri ve bunu önleme, teknik direktörüne sahip çıkma konusunda pek kararlı bir tutum sergileyemeyen yönetim zaafı bu sonucu hazırladı. Başından beri belli bir döneme kadar ligde fırtına estiren Galatasaray’ın bu hale düşmesindeki en önemli etkenin yukarıda dile getirdiklerimin olduğunu söylemek pek de abartı ve süpekülasyon olmaz. 

      Üstüne üstlük, Tudor’la yollarını ayıran Galatasaray yönetimi bir de olağanüstü kongre kararı alınca, Galatasaray’da bir süre daha kazan kaynayacak gibi.

      Ligde Galatasaray cephesinde bunlar olurken son haftaların iki takımının sürekli yükselen performansı ligi şekillendirecek gibi. Bunlardan Fenerbahçe; beş haftadır kazanıp zirve yürüyüşünü sürdürüp averajla ikinciliğe kuruldu. 

      Bir başka başarılı takım ise; Rıza Çalımbay’la atağa kalkan ve hızla zirveye doğru yol alarak lider ile aradaki puan farkını beşe indiren Karadeniz ekibi Trabzonspor. Bu performans istikrarını devam ettirecek gibi görünen Trabzonspor da şampiyonluk adaylarından biridir diyebiliriz.

      UEFA Şampiyonlar Ligi’nde namağlup olarak guruptan çıkan ve eleme turlarında dünya devi Real Madrid’le eşleşen Beşiktaş, son lig maçında Osmanlıspor’u tam anlamıyla gole boğdu, 5-1. Şimdilik 30 puanla dördüncü sırada ama, mart ayına kadar Avrupa’da maç yapmayıp sadece lige konsantre olabilecek Beşiktaş da zirvenin en önemli adaylarından biri.

      17. haftaya giderken lig sıralaması şöyle; lig lideri Başakşehir 33 puan, averajla ikinci Fenerbahçe 32, üçüncü Galatasaray 32, dördüncü Beşiktaş, beşinci Kayseri ve altıncı Göztepe 30’ar puan ve yedinci Trabzonspor ise 28 puanda. Son hafta bu sıralamada ne gibi bir değişiklik olur bilinmez ama az da olsa bir hareket olacak gibi.

      Süper Lig’imizin ilk devresinin bitmesine bir hafta var ve ligdeki durum bu.

      Önümüzdeki haftaki maçlar oldukça kritik. Fenerbahçe Konyaspor, Beşiktaş Sivas, Trabzon Karabük, Başakşehir de Kasımpaşa deplasmanında. Galatasaray ise ligin formda takımı 6. sıradaki Göztepe ile kendi evinde karşılaşacak.

      Sıralamadaki yeni durum ne olur bu hafta belli olacak, bekleyelim görelim.