DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Baharın en güzel pazarından merhaba. Dijitale geçiş sürecinde sadece müzik listeleri, iletişim araçları değil bildiğiniz üzere dergi ve gazeteler de geçiş sağladı.

Osman Kılıç yönetimindeki Medya Tablet dergisi de alanında ilk dijital dergilerden biri. Medya Tablet’in Nisan Ayı sayısında, Ayın En’leri bölümünde ayın yazarı olarak kendi ismimi görmek beni gerçekten çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Dijital dönüşümün en zorlu geçiş sürecinde kendilerine başarılar dileyip teşekkürlerimi iletiyorum.

Hazır dijitale değinmişken dizi film sektörünün dijital öncülerinden Netflix’in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız yeni sezon galasını gerçekleştirdi. Başarı ile gündeme gelmek yerine galada basın mensuplarını itip kakan güvenlikleri konuşuyor olmak bir hayli can sıkıcı. Acaba insanlar sadece yaptıkları işe odaklanıp gerisini önemsemiyor mu çok merak ediyorum. İletişimin, medyanın, basının gücü olmasa acaba kalitenin bir önemi olur mu emin değilim. Yapılan kötü davranış sonrası basın mensuplarının birlik olup salonu terk ettiğini duymak bir nebze de olsa içimi rahatlattı. Basın mensuplarına kaba davranacaksanız neden basın lansmanı yapıyorsunuz? Basına kapalı seçili misafirlerinizi davet edip kendi aranızda gülün eğlenin. Her insan karakter olarak aynı olmak zorunda değil ama bir insan vaktinden fedakarlık yapıp, senin işin için saatlerini harcayıp, senin projeni insanlara duyuruyorsa sen de bir zahmet kabalığını kendine sakla. Umuyorum ki yaptıkları hatanın farkına varıp telafi ederler. Aksi takdirde yaptığınız iş başarılı olmuş olmamış pek de önemli değil...

Sevgi ve müzikle kalın...