DİKTATÖR YENİDEN SEÇİLMEYİ ZORLAŞTIRIR MI?

İlnur ÇEVİK 15 Haz 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Hala Batı basınında Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin diktatörü, ülkeyi demir yumrukla idare eden lideri olarak tanıtıyorlar ve buna bizden de katkıları ile destek çıkan gazeteci dostlarımız var… Hala Washington Post, London Times, Wall Street Journal, New York Times gibi belli başlı gazeteler bunları tekrar tekrar dile getiriyor…

Peki, neden kimse Erdoğan gerçekten dedikleri gibi bir totaliter lider olsaydı şu anda yaptıklarını yapar mıydı diye sormuyor?

Erdoğan neden Cumhurbaşkanı seçimlerinde kendisine yüzde elli artı barajını koydu?

Eski düzende 2002 seçimlerinde yüzde 36 oy olan AK Parti iktidar oldu ve kimse buna karşı çıkmadı. Aksine Türk demokrasisini hem yurtta hem de dünyada alkışladılar. Şimdi ise Cumhurbaşkanı olmak demek iktidar olmak demek… O zaman Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kim en fazla oyu alırsa o Cumhurbaşkanı seçilebilirdi. Ama Erdoğan yeni sistemde tam aksine ilk turda bir aday yüzde 50 artı oy almazsa en fazla iki oyu alan adaylar ikinci tura kalır ve kim yüzde 50 artı oyu alırsa o seçilir kaidesini koydu…

Yani kendi işini bilerek zora soktu. Neden çünkü gelecek nesillere işleyen demokratik bir düzen bırakmak istiyor.

Erdoğan neden sabahı gecesine katıp ülkenin dört bir köşesine seçim kampanyası gezileri yapıyor? Neden kapı kapı gezip oy istiyor? Diktatör olsa onun böyle bir derdi olur muydu?

Erdoğan diktatör olsa kamuoyunun isteklerine bu kadar duyarlı olur muydu?

Bu ülke insanı liderine sahip çıkıyor. Onun için rahmetli Demirel 50 yıl siyaset sahnesinde kalabildi. Onun için rahmetli Bülent Ecevit 40 yıl siyaset cadı kazanında ayakta kaldı. Onun için vefatında Türk milleti rahmetli Turgut Özal’a devlet töreni yanında Ankara’da ve İstanbul’da muazzam bir halk cenaze töreni yaptı. Onun için Erdoğan’ın oyu 80 milyonluk ülkede yüzde 50. Bu Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir başarı.

Ramazan sona erdi ve bugün Bayram. Hepinize mutlu, sağlıklı ve başarı dolu günler.