DÜNYADA BİR İLK

Neşe BERBER 23 Tem 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Nisan ayında gittiğim Elazığ'dan güzel dostluklar ve güzel duygular ile ayrılmıştım.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bu kadim şehri anlatırken heyecanına ortak olmuştum. Başkan Yanılmaz’ın kendi elleriyle ikram ettiği Elazığ’ın dünyaya nam salan dibek kahvesini yudumlarken Elazığ için çalışmalarını yeni projelerini konuşmuştuk. İşte o projelerden biri ELBÜS’ler Elazığ’da hayata geçirildi.

TÜRKİYE'de üretilen ve ilk kez serisinde 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, elektrikli ve sıfır emisyonlu otobüsler ELBÜS’ler, Elazığ'da hizmete girdi. Çevre dostu olarak bilinen otobüsler, belediye tarafından satın alınarak Elazığ'ın ulaşımda yeni bir dönem başlattı. Sadece Elazığ ve Türkiye'de değil dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda elektrikli, körüklü, sıfır emisyonlu, tamamen yerli ve milli olan bizim mühendislerimizin dizayn ettiği ve mühendislerimizin imalatını yaptığı elektrikli otobüsler Elazığ'da ilk etapta 6 otobüs kullanılacak. Altı adet otobüs her biri 150 kişiyi taşıyabilecek kapasiteden ve 150 kişiyi taşırken kilometrede 10 kuruş harcayarak geri dönüşlerinde kendi kendini şarj edebilen ve bir şarjla 400 kilometre yol yapabilen ender imalatı yapılmış olan özel bir otobüs ve şanzımanı olmayan yüzde yüz elektrikli. Avrupa yada dünyanın başka bir şehrinde yapılmış olsa çok konuşulacak bir proje olan ELBÜS’ler kadim şehrimiz Elazığ’a hayırlı olsun.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, halkın nefes alacağı Elazığ Keban barajının etrafında yapılan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanının ardından, şehrin sosyal yaşamına büyük katkı sağlaması beklenen Cip Barajı Mesire Alanı projesinin açılışını 29 Temmuz’da yapacaklarının müjdesini verdi.

KIRSAL KALKINMAYA LOKOMOTİF GÖREV

Çok uzun süre büyük bir şirkette çalıştıktan sonra kendi memleketine Pertek Süt Ürünleri şirketinde çalışmaya başlayan Alper Yıldırım vizyonu ile markasını öne çıkarmaya başlamış. Kırsal kalkınmada yöre için bir lokomotif görevi üstlenen işletmede, bölgede istihdam sağlamaya bir yandan da civar köylerdeki üreticileri destekleyerek ürünleri için yeni bir pazar sağlamakta ve bölgede hayvancılığın hak ettiği öneme kavuşmasına önderlik etmeye çalışıyorlar.