​DÜŞENİN DOSTU ÜLKE: TÜRKİYE!

İlnur ÇEVİK 15 Kas 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Irak-İran sınırında önceki gün meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem İran'da 445 kişinin ölümüne ve 7 binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Irak-İran sınırında önceki gün meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem İran'da 445 kişinin ölümüne ve 7 binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Merkezi üssü Irak'ın Halepçe kenti yakınlarında olan deprem Irak’ın Kürt bölgesinde 7 kişinin yaşamını yitirmesine ve 500'den fazla insanın yaralanmasına neden oldu.

Deprem haberi duyulur duyulmaz derhal Türkiye bütün imkânlarını seferber etti. Deprem kurtarma ekiplerini, yardım malzemesini bölgeye acilen gönderdi…

Yardım malzemesi dolu 50 tır pazartesi itibariyle Halepçe bölgesine varmıştı. Yani Amerikalılar Kürtlere insan öldürmeleri için binlerce tır dolusu silah gönderirken ve bu olay olduğu zaman elleri kolları bağlı olayı seyrederken, Türkiye dara düşen Kürt halkının yaralarını sarmak için yanındaydı…

Bu da yetmedi. Hava Kuvvetlerimize bağlı bir büyük nakliye uçağı daha olay duyulur duyulmaz Süleymaniye havaalanına indi ve deprem kurtarma ekiplerini, doktorları bölgeye yetiştirdi.

Kızılay, AFAD ve diğer kuruluşlarımız Süleymaniye bölgesinde depremden etkilenen Kürt kardeşlerimiz için adeta seferber oldular.

Çok yüksek düzeyli bir Iraklı Kürt yetkili bizi arayarak “siz Türklerle iftihar ediyoruz, yine insanlığınızı gösterdiniz, Kürtleri yalnız bırakmadınız” dedi ve “bölge halkı samimi olarak Türklerin bu davranışından derin şekilde duygulandı” diyerek gönüllerimize su serpti.

İşte Türkiye bu... Türk insanı bu…

Gayrimeşru referandumda bölgesel Kürt yönetimine karşı tavır alan Türkiye tabii ki hiçbir şartta ve şekilde akrabalarımız olan bölge insanını aç ve açıkta bırakmayacaktı. Zaten liderlerinin hatalarını halka ödetmeyecekti. Ama iş deprem gibi bir felaket oldu mu, zaten Türkiye eli kolu bağlı olayı seyretmezdi.

Onun için bilhassa dost halklar Türkiye’ye bir ümit olarak bakıyor ve kurtuluşu Türkiye’de görüyor. Batının ukalaları ve Türkiye içinde konuşan bazı çok bilmişleri bunu Arakanlılara sorun, Somalilere sorun, Sudanlılara sorun, Suriyelilere sorun, bakın onlar size neler anlatacaklar…