EN DOĞAL YAŞAM

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta sonu Santral İstanbul'da düzenlenen Doğal Yaşam Festivaline katıldım.

Açıkçası bugüne kadar organik beslenme dışında doğal yaşamak adına hiçbir şey yapmadığımı fark ettim. Organik deterjanlar, organik gıdalar, organik bebek ürünleri, organik ev eşyaları, organik takviye gıdalar. Orayı gördükten sonra nasıl bir hayat yaşadığımı bolca sorguladım.

İki günde ortalama on bin kişinin ziyaret ettiği fuarda özellikle çocuklu aileler akın akın geldiler. İki günün sonunda hala net bir şekilde doğal yaşadığımı söyleyemesem de ufak bir organik alışveriş yaptım. Öncelikli olarak iki gün boyunca ‘Jungle Home Made’, ‘Ailem için Sağlık’ ve ‘Dedeoğlu Baklavaları’ stantlarında dolanıp durdum.

Jungle Home Made, keyifli bir anne kız ikilisinin muhteşem enerjisi ile ürettikleri

Probiyotik ve Fermente Ürünler ile öne çıktıkları, katkısız, sağlıklı yiyecek ve içecekler üretmeye söz verdikleri bana göre cennet bir firma. Turşuları, pancar suyu, türlü türlü fındık, fıstık, badem ezmelerinin bulunduğu tamamen organik bir aile şirketi. Aldığım fıstık ezmesi beni çok ama çok mutlu etti. Eğer siz de benim gibi fıstık ve fındık ezmesini kaşık kaşık yiyenlerdenseniz mutlaka Burcu hanım ve annesinin ürünlerini denemenizi tavsiye ediyorum.

Geliyorum Ailem İçin Sağlık ürünlerine, açıkçası konu hijyense çamaşır suyuna koşanlardanım. Bora bey ve ekibi ürünlerini üşenmeden o kadar güzel anlattılar ki. Hemen yüzey temizleyicisi, bulaşık deterjanı, diş macunu, yüz temizleyici ve nemlendiricisi ne varsa hepsinden birer tane aldım. Cilt bakım ürünlerimden ve diş macunundan şu an için çok ama çok mutluyum bugün temizlik ürünlerini de test edeceğim ve aynı memnuniyeti yaşayacağıma eminim.

Ve gelelim Dedeoğlu Baklavalarına, zaman zaman vegan arkadaşlarım ziyaretime geleceği zaman ne yapacağımı bilemeyip elim ayağım birbirine girer. Sizde benim gibiyseniz Dedeoğlu Baklavalarının vegan börek ve baklavalarını mutlaka denemelisiniz. Özellikle baklavalarının tadı damağımda kaldı diye bilirim. İki günde elimden geldiğince bütün stantları gezip hayatıma bu üç yeni markayı katmış bulundum. Tamamen kendi paramla satın alıp, kendi görüşümü paylaştığımı ayrıca eklemek istiyorum ve sizin de geri dönüşlerinizi merakla bekliyorum...

Sevgi ve sağlıkla kalın...