ERKEK KABİN GÖREVLİLERİ ARTARKEN UÇUŞA DAİR FİKİRLER

Yaşar İÇEN 21 Oca 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
'Erkeklerin sayısı giderek artıyor mu ben mi yanlış okuyorum' dememle 'evet sanırım öyle' dedi erkek hostesimiz.

Erkek kabin görevlilerine talep artıyor mu ne?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim bir uçuşta ‘her geçen gün önüm arkam sağım solum sizinle doluyor’ dedim yarı espri yarı merakla.
Malum sık sık seyahat edince, havada uzun süre kalınca, hep aynı kalın dergileri ezberleyince canı sıkılıyor insanın. Hele benim gibilerin... Sonra ne mi oluyor? Oturuyorum ve sağımı solumu inceliyorum.. Sonra renkli renkli kulplar, komik cümleler hazırlıyorum ve hayal gücümün yardımıyla onları çevremdekilere keyifle iliştiriyorum... Hele bir de yanımda paslaşacağım biri varsa anında kafamın üstünde karikatür konuşma balonları beliriyor ve bol esprili cümleler arz-ı endam ediyor o baloncuklarda... Ama sadece biz biliyoruz o baloncuklarda yazan komik cümleleri ve rengarenk kulpları. Çok eğleniyoruz çoookkk... Bu arada koltuk arkalarında yer alan ansiklopedi tarzı kitapların formatı en kısa zamanda güncellenmeli! Anlatım dili, içeriği ve şekli yenilenmeli çünkü her kitap diğerinin aynısı gibi bu sebepten dejavu durumunu yansıtmak dışında hiçbir şey katmıyor bana ve inanıyorum ki herkese. Koltuk arkasında yer alan kitapların üzerinde ‘ücretsiz alabilirsiniz’ diye bir ibare yazmasına rağmen şimdiye kadar alan bir kişiyi bile görmedim duymadım...

‘Erkeklerin sayısı giderek artıyor mu ben mi yanlış okuyorum’ dememle ‘evet sanırım öyle’ dedi erkek hostesimiz. Şimdilik aramızda kalması gereken kendimce birkaç sebebi açıkladıktan sonra ‘bunlar mı etkili oldu erkeklerin sayısının artmasında’ dedim. Aldığım cevap tebessümle; ‘bilemem’ oldu.
‘Bilemem’ derken benim ne çok şey anladığımı bilemedi elbet!
Yıllarca manken versiyonlu kadın hostesler eşliğinde uçan dünya son yıllarda bu kalıbı kırdı! Kısa boylu, balık etli ve hatta tombul hatlı, fiziksel görselliği pek önemsemeyen tercihlerle birlikte son süreçte erkeklerden yana da kadro çıtasını yükseltiyor firmalar. İyi de oluyor...
Hemcinslerimin başımın üstünde yeri olmakla birlikte kadınların ve erkeklerin kabin içi performansını kıyasladığımda erkekler üç beş basamak daha üstte çıkıyor gibi.
Daha relaks, daha pratik, daha samimi (bilhassa çocuklarla iletişimde), daha doğal, daha sabırlı, daha kaprissiz ve ilgili gördüğüm erkekler sektöre daha fazla demir atmak için numara mı yapıyor yoksa görev aşkıyla şaha mı kalkıyor bilemiyorum, fakat erkek kabin görevlilerinin sayılarının artması gayet yerinde bir karar.