ERKEKLERİN KIŞ BAKIMI

Yonca ORTAN 11 Eki 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Kış aylarının gelmesiyle birlikte cildimizin ihtiyaçları da değişiyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte cildimizin ihtiyaçları da değişiyor. Yaz günlerine göre daha detaylı bir bakım isteyen cildimiz, soğuk havaların etkisiyle yıpranabiliyor. Hep kadınlardan bahsedecek değiliz ya? Biraz da erkeklere önerilerimiz olsun, değil mi? Erkeklerin kış günleri boyunca dikkat etmesi gereken çok önemli birkaç kural var. Eğer siz de kış günleri boyunca cildinizin canlılığını korumak istiyorsanız bu öneriler tam sizin için!

1. Cildinizi nemlendirin

Kış aylarıyla birlikte gelen rüzgar ve soğuk hava, cildinizin en büyük düşmanlarından biri, bu düşmanlardan korunmanın en etkili yoluysa elbette ki nemlendirici kremler! Eğer kış ayları boyunca canlı ve parlak bir cilt istiyorsanız cildinizi düzenli olarak nemlendirmeniz gerektiğini hatırlatayım. Aksi takdirde kuru, cansız ve yıpranmış bir cilde sahip olmanız an meselesi. Ek olarak uzun süre nemsiz kalan ciltlerin daha hızlı yaşlandığını da bilmenizde fayda var.

2. Elleri de unutmayalım!

Çoğu erkek, yüz bakımına gösterdiği ilgiyi ne yazık ki el bakımına göstermez. Oysaki eller, kış aylarında yaşanan şiddetli soğuklardan fazlasıyla etkilenir. Kış ayları boyunca sert ve kuru ellere sahip olmak istemiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit: el bakımı! Düzenli olarak yapabileceğiniz el maskeleri ve el peelingleri sayesinde siz de kış boyunca yumuşacık ellere sahip olabilirsiniz. Üstelik bu maskeleri evinizdeki malzemelerle de hazırlamanız mümkün.

3. Maske ve peeling şart!

Maske ve peeling demişken konuyu sadece yüzünüzle kısıtlmayarak biraz daha genişletelim istedik! Kış ayları boyunca soğuk havalardan olumsuz etkilenen ya da kıyafetlerin içerisinde havasız kalan cildinizi yenilemenin en güzel yolu elbette ki peeling. Kozmetik marketlerden satın alabileceğiniz ya da evinizde kendiniz hazırlayabileceğiniz birbirinden pratik peelinglerle tüm vücudunuzu yenileyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken güzel bir duşun ardından tüm vücudunuza peeling ya da maske uygulamak!

4. Sıra sakal bakımında!

Listemize sık sık es geçilen konulardan biriyle devam edelim: Sakal bakımı! Soğuk havalar ne yazık ki sadece cildinizi etkilemiyor, aynı şekilde saçlarınızı ve sakallarınızı da etkiliyor. Yani yılın geri kalan dönemlerinde sakal bakımı yapmıyor olmanız, kış aylarında da yapmayacağınız anlamına gelmez! Soğuk havanın etkisiyle sertleşen ve kuruyan sakallarınızı canlandırmanın en güzel yollarından biri de doğal yağlar! Haftada birkaç defa uygulayabileceğiniz doğal yağlar sayesinde sakalınız ve sakal altındaki cildiniz hiç olmadığı kadar sağlıklı olacak!

5. Saç bakımını da es geçmeyelim!

Saçlarınızın da soğuk havalardan olumsuz etkilendiğini söylemiştik. Peki saçlarınızı tüm bu olumsuz etkilerden korumak için neler yapabilirsiniz? Elbette ki maskeler bu noktada da imdadımıza yetişiyor. Kozmetik marketlerden satın alabileceğiniz ya da evde kendiniz hazırlayabileceğiniz saç maskeleri sayesinde siz de kış ayları boyunca sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Tabii düzenli olarak saç maskesi kullanmanın dışında bir bere ya da şapka takarak saçlarınızı soğuktan ve rüzgardan korumanız gerektiğini de hatırlatalım!

6. Ağzımızı ve dişlerimizi atlamayalım!

Kadınların kişisel bakım rutininde makyaj neyse, erkeklerin kişisel bakım rutininde de ağız ve diş bakımı aynı ölçüde önem taşıyor. Erkekler için sağlıklı ve etkileyici bir gülüş, sağlıklı bir görünümün en önemli belirleyicilerinden biri. Yapılan araştırmalar, kadınların partner seçiminde en çok dikkat ettikleri şeylerin başında beyaz ve sağlıklı dişler olduğunu gösteriyor.

Günlük diş bakımınızda mutlaka diş ipi kullanmayı, günde en az iki kez iki dakika boyunca dişlerinizi fırçalamayı ve belirli aralıklarla diş hekimine gitmeyi ihmal etmeyin. Ferah bir nefesin ve sağlıklı bir gülüşün çürüksüz dişlerden ve sağlıklı diş etlerinden geçtiğini unutmayın.

Diş bakımınızı daha düzenli hale getirebilmek ve ağız sağlığınızı daha kolay takip edebilmek için, akıllı telefonlarla uyumlu elektronik diş fırçaları işinizi kolaylaştıracaktır.

Kaynak: İyihisset