Vakıf Katılım web

ESKİLERİ ATMAYIN

Yonca ORTAN 30 May 2021

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Fakat eski kıyafetlerinizi atmadan ve yenilerini almadan, dolabınızı yenileyebilmeniz mümkün!

Birçok bayan gardırobunu yeniden şekillendirmeyi çok zor buluyor! Bir de işin içine bütçe kısıtlaması girince, bu iş daha da zorlaşıyor! Bu yüzden yeni kıyafetler almak ve eskileri atmak bir bayanın en zor verdiği kararlardan biri haline dönüşüyor. Ayrıca herkes bazen kıyafetlerinden sıkılabilir. Çok fazla yer kapladığı için tüm kıyafetlerin dolabınızda üst üste birikmesi size zorluk çıkarır. Hiç giymeseniz de vazgeçemediğiniz kıyafetleriniz olabilir. Bu nedenle eski kıyafetleri tekrar kullanmak için farklı bir yol bulmak gerekebilir.

Fakat eski kıyafetlerinizi atmadan ve yenilerini almadan, dolabınızı yenileyebilmeniz mümkün! Kıyafetlerinizi yenileyebilmeniz için modacı veya terzi olmanıza gerek yok! Eski elbiselerinizi yeniden şekillendirmek için bir iğne veya ipliğe bile ihtiyacınız olmayabilir. Bazı durumlarda ihtiyacınız olan tek şey, bir çift keskin makas! Evet, sadece bir malzeme ile. Eski kıyafetleri tekrar kullanmak için yapmanız gereken ilk şey, ne durumda olduklarına bakmaktır.

Kıyafetleriniz tamamen kullanılmaz hale gelmediyse, yeniden kullanabilirsiniz.

Dolabınızda yer kaplamaktan başka bir şey yapmayan bu kıyafetleri tekrar kullanmak için hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. 

İşe koyulmadan önce, bazı kıyafetlerinizi en son kullandığınızın üstünden ne kadar zaman geçtiğini bir düşünün. Eğer bir giysiyi son kullanışınızdan bu yana bir yıldan fazla olmuşsa kesinlikle değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Eski bir tişört harika yeni bir tişörte dönüşebilir. Nasıl mı? Çok basit! Başka renge boyayın. Hatta eski bir tişört ya da bir başka tip bir giyim eşyasına birkaç makas darbesi ve düğüm ile yeni bir yazlık kıyafete sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey eski bir tişört ya da bluzun omzunu kesmektir. Kollardan kalan kumaşla bir fiyonk yapabilirsiniz. Bir başka fikir de eski kıyafetlerinizi bir başka giyim eşyasına dönüştürmek olabilir. Örneğin bir elbiseyi iki parçalı bir kıyafete dönüştürebilirsiniz. Artan kumaşlarla kafa bantları, bileklikler, kolyeler, atkılar vs. yapabilirsiniz.

Eski kıyafetleri tekrar kullanmak için farklı yollar denemeye çalışmalısınız. Eski kıyafetleri tekrar kullanmak için neler yapabileceğinize dair internette birçok video vardır. Bir gömleği kalem etek gibi görünecek şekilde katlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bazen bir kıyafeti seversiniz; fakat artık demode olmuştur ya da yalnızca üstünüzde görünüşünü artık sevmiyorsunuzdur. Bu nedenle onu yastık ve küçük masa örtüleri gibi ev aksesuarları yaratmak için yeniden kullanabilirsiniz.

Çok sayıda insan başka şeyleri şık hale getirmek için kıyafetlerini kullanır. Örneğin eski bir kot pantolonu yastık cepleri yapmak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, aynı kumaşla bardak tutucu ve yastıklara fiyonk da yapabilirsiniz. Bu tamamen hayal gücünüzü serbest bırakmanızla ilgilidir.

Yine, sıkıcı kıyafetlere yeni şeyler ekleyebilirsiniz. Bu genelde sıkıcı tek renkli ya da nötr baskılı üstler, elbiseler ve eteklerde geçerlidir. Evde artık kumaşlarınız, şeritleriniz ve dantelleriniz varsa, bunları kıyafetlerinize dikerek yepyeni görünmelerini sağlayabilirsiniz. 

Bir dantel sayesinde giyim eşyasını güzel bir gece kıyafetine çevirebilirsiniz. Aynı zamanda bir gömleğin yaka ya da manşetlerini değiştirebilirsiniz. Sade bir kıyafetiniz varsa, kıyafete farklı renkli ve baskılı yakalar ya da manşetler ekleyebilirsiniz.

Eski kotları kısa şortlara, yazlık bir çantaya ya da tekrar tekrar kullanabileceğiniz bir alışveriş çantasına çevirmeyi düşünebilirsiniz. Aynı şekilde yeni atkılar ve diğer aksesuarlar yapabileceğiniz çok sayıda pamuk giyim eşyası vardır. Eski kıyafetlerinizi yeniden kullanmaktan çekinmeyin!