Vakıf Katılım web

​EUROBASKET'İN "YOK"LARI

Bertan ERMAN 23 Ağu 2017

Bertan ERMAN
Tüm Yazıları
Avrupa'nın milli takımlar bazındaki en büyük turnuvası Eurobasket 2017'nin başlamasına 8 gün kaldı.

Avrupa’nın milli takımlar bazındaki en büyük turnuvası Eurobasket 2017’nin başlamasına 8 gün kaldı. Tabii, ev sahibi ülkelerden biri olarak biz de heyecanlıyız. NBA’in ve Euroleague’in bazı önemli yıldızları da bu turnuvada yer alacak. Fakat bazıları da, gerek sakatlıkları, gerekse kendi tercihlerinden dolayı bu turnuvada olmayacak. İşte, o yıldızlardan bazıları…

ÖMER AŞIK

Şu an NBA’de New Orleans Pelicans forması giyen Ömer Aşık, geçtiğimiz şubat ayında gittiği Meksika tatilinde hastalanmış; yapılan tetkikler doğrultusunda mide ve bağırsak enfeksiyonuna yakalandığı açıklanmıştı. Hastalığı sürecinde verdiği kilolarla hayranlarını üzen Ömer Aşık, All-Star sonrası NBA’de de forma giyememişti.

ERSAN İLYASOVA

Geçtiğimiz sezon NBA’in ilk bölümlerinde Philadelphia 76ers’ta, daha sonra Atlanta Hawks’ta başarılı performanslar sergileyen Ersan İlyasova’nın Milli Takım durumu, uzun süre belirsizliğini koruyordu. Ersan, temmuz ayının son gününde, NBA’de geçirdiği yoğun ve yorucu sezonun ardından Milli Takım’la olamayacağını belirtmiş ve affını istemişti. Hatta bu duruma Milli Takım’ın eski başantrenörü Ergin Ataman sitem etmişti.

SERGIO LLULL

Son yıllarda Real Madrid ile harika işlere imza atan ve 2015’te Eurobasket Şampiyonu olan İspanya’nın kadrosunda yer alan Sergio Llull’ü de, Romanya’da ve Matadorlar’ın gruptan çıkması halinde Sinan Erdem’de izleyemeyeceğiz. 9 Ağustos’ta oynanan İspanya-Belçika hazırlık maçının ilk çeyreğinde sağ dizinden sakatlanan Llull, hem Eurobasket’i hem de THY Euroleague’de normal sezonun büyük bir bölümünü kaçırmış olacak.

MILOS TEODOSIC

Grubumuzda yer alan Sırbistan’ın en büyük kozlarından biriydi Milos Teodosic. Ancak o da sakatlığından dolayı Eurobasket’te izleyemeyeceğimiz isimlerden oldu. 3 gün önce doktorlara, Milli Takımı’na ve yeni takımı Los Angeles Clippers’a danışan Teodosic, Eurobasket’te yer almama kararını verdi. Milli duyguları yüksek olan bir oyuncu için üzücü bir karar olsa gerek…

JAN VESELY

Fenerbahçe Doğuş’un Çek yıldızı, Jan Vesely, hem Türkiye’de hem de Euroleague’de yorucu bir sezonu geride bıraktığını dile getirerek, Milli Takımı’ndan affını istemiş ve arkadaşlarına en büyük desteğini vereceğini söylemişti. 

GIANNIS ANTETOKOUNMPO

Geçen sezon Milwaukee Bucks formasıyla harika işler çıkarmış ve NBA’in en çok gelişme kaydeden oyuncusu ödülüne layık görülmüş Yunanistan’ın altın çocuğu Giannis Antetokounmpo da, dizindeki sakatlığından dolayı Eurobasket 2017’de forma giyemeyecek.