FENERBAHÇE TARİHİ SEÇİME GİDERKEN…

Mustafa YAŞAR 02 Haz 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
20 yıldır başkanlık yapan Aziz Yıldırım ve Yıldırım ile beraber iki dönem sarı-lacivertli kulüpte yöneticilik yapan Ali Koç'un adaylığında Fenerbahçe bugün seçime gidiyor.

İlk kez Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak olan tarihi kongrede 23 bin üyenin oy kullanması beklenirken, iki güne yayılan kongre sonrası kazanacak isim de büyük merak konusu olmuş durumda.

Bugüne gelene kadar her gün biraz daha sertleşen açıklamalar yapan Yıldırım ve Koç’un bugün kongrede yapacakları son konuşmalarında nasıl bir tavır sergileyeceklerini, henüz açıklamadıkları yönetim kurulundaki isimlere, vaatlerine delegelerin ne yönde tepki vereceğini yarın sandıklar açıldıktan sonra göreceğiz.

Geçtiğimiz günlerde de yazmıştım.

Tekrar etmekte yarar görüyorum.

Fenerbahçe’nin yeni başkanını büyük çoğunluğu oy kullanma hakkı olmayan sosyal medya kullanıcısı kişiler ve kulisçiler değil, yarın sandığa gidecek ve çoğunluğu Aziz Yıldırım’dan yana olduğu söylenen kongre üyeleri belirleyecek.

O sebeple sosyal medya ve kulislere itibar etmemek akıllıca bir yaklaşım olacaktır.

Seçim gününde olduğumuz için adaylar ve muhtemel sonuca dair daha fazla yorum yapmayı tarafsızlık ilkesi açısından doğru bulmuyorum.

Ancak şu da bir gerçek ki; Ali Koç’a da önemli ölçüde bir meyil var ve her iki aday da ‘farklı kazanacağım’ demesine rağmen ben sandıktan çıkacak sonucun pek de farklı olmasını beklemiyorum.

Gelelim bizden yana küçük bir bilgilendirmeye.

Fenerbahçe kongresinde oy kullanma hakkı bulunan üyeler dışında sadece kulüp tarafından akredite edilmiş basın mensupları yer alabilecek.

Gazetemiz adına ben ve muhabirimiz Şafak Güven’in izleyeceği kongrenin tüm detaylarını siz okurlarımıza spor sayfalarımız ve internet sitemiz aracılığıyla aktaracağız.

Anlık gelişmeleri internet sitemizde, gün sonu gelişmeleri de spor sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Kalın sağlıcakla.