​FİSTANLILAR

Yusuf DİNÇ 23 Oca 2018

Yusuf DİNÇ
Tüm Yazıları
Dünyada karşısında düşmanının fistan giydiği başka bir ordu daha yoktur.

Dünyada karşısında düşmanının fistan giydiği başka bir ordu daha yoktur. Köksüz ve medeniyet yoksunu toplulukların açtığı bugünkü savaşlar bizim anladığımız mertlik ahlakından yoksundur. Bu köksüzlerin açtığı savaşlarda çocuklar ve kadınlar da hedeftir. Bu savaşlarda genellikle mazlum olarak karşımıza çıkan şerefli taraflar fistan giymezler. Buna tevessül etmezler. Ancak iki namerdin savaşında dahi kadın da olsa ateş edileceği bilindiğinden, kimse fistan giymeye gerek duymaz.

İşte karşımızdaki satılmış çapulcuların giydikleri fistanlar Türk Askeri’nin sığındıkları vicdanının göstergesidir. Bilirler ki Türk askeri merttir. Çocukları hedef almaz. Bilirler ki kadına ateş etmez. Bilirler ki dünyada bu derece insancıl başka bir ordu yoktur. Bilirler ki tüm kahpeliklerine ve kancıklıklarına rağmen anlayamadıkları kadar çok tahammül gösterilmektedir. Bilirler ki dünyadaki en aşağı kendileridir ve kalleşlik yaptıkları insanlar uludur. Kinleri de bundandır. Çünkü hiçbir zaman bu derece asil, bu derece şerefli, bu derece özel, bu derece insan olamayacaklardır.

Şimdi, bu millet, bu çalışan, bu işveren, bu ticaret erbabı, bu güzide orduya güvenmeyecek de kime güvenecek?

Bu şartlar altında ekonomi üzerinde olumsuz algı oluşturmaya çalışan manipülatörler vardır. Elbette boşa kürek çekmekteler. Mehmetçik’in iradesi millete de yansımıştır. Üstelik birlik ve bütünlük havası Zeytin Dalı Harekâtı’nın en önemli ekonomik çıktısıdır.

İnananlar için zafer mukadderdir. Dostlar mahzun olmasın.

Zaferin akabinde ekonomimiz her türlü testi geçecek kabiliyetini ispatlayacaktır. Böylece dayanıklılığı ve esnekliğiyle Türk ekonomisi global yatırımcının temel yatırım sahalarından olacaktır. Güçlenen yatırım ortamı istihdamı, istihdam talebi besleyecektir.

Talep yeniden yatırımları cezbederek sürdürülebilir bir iktisadi yapı oluşmasını sağlayacaktır. Türkiye kalkındığında Türkiye’ye güvenen dostlar da kalkınacaktır. Yakın coğrafyadaki kardeşlerimiz bundan en çok istifade edenler olacaktır.

Parlak bir gelecek hem sınırlarımız içinde hem sınırlarımızın dışındaki kardeşlerimize yakındır. Türkiye’nin bölgesinde oluşturacağı cazibe uzun yıllar bereketiyle terörle kıvranan coğrafyayı yeşertecektir.