FİZY İLE DUYUR SESİNİ;

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Her sene eğitim ve öğretim yılına başladığımız ilk günler okul orkestramızla toplanıp güzel hayaller kurarız.

Ve en büyük hayalimiz Şubatta başvuruları başlayıp, Mart sonunda da gençlere sahneye çıkma imkanı veren liseler arası müzik yarışmasına katılmak. Bu sene Fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın dün ve önceki gün İstanbul elemeleri yapıldı. Fizy Liseler Arası Müzik yarışması Rekor bir sayı ile sadece İstanbul elemelerinde 1095 liseli müzisyen gencin hayallerini Bostancı Gösteri Merkezi sahnesine taşıdı. Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından organize edilen ve her sene olduğu gibi bu senede rekora imza atacak olan muhteşem bir yarışma. Bunları size aktarırken ne kadar heyecanlı olduğumu anlatamam daha lisede okurken müzik öğretmenimin başının etini yiyip bir okul orkestrası kurmuştum. Kız lisesinde kızlardan oluşan çok havalı bir orkestraydık. Yanlış hatırlamıyorsam 21 yıllık serinin altıncı ve yedinci yıllarında, bende okulumu temsilen Bostancı Gösteri merkezi sahnesinde bu yarışmanın heyecanını bizzat yaşadım. Hatta sanırım bu yarışma tarihinin kız bass gitaristi ben olabilirim.
İnanın o kadar güzel bir organizasyon ki, kendi gençliğimde katılıp son üç senedir de öğrencilerimi aynı yarışma sahnesine getiriyor olmak çok gurur verici. Yarışmadan önce soundchek günlerinde her gurubu tek tek sahneye alıp hepsinin seslerini hazırlayıp not alıyorlar. 195 okulun finale çıkabilmek için yarıştığı bu serüvende hepsinin kahrını ayrı ayrı çekiyorlar. O kadar güzel, güler yüzlü, genç ve başarılı bir ekip sizi karşılıyor ki, liseli bir öğrencinin geleceğine yön vermek için yapılmış en güzel yarışma. Keşke bu yarışmalardan daha çok olsa, çocuklarımız okul ve ders arasında sıkışmışken farklı branşlarla ilgilenerek sosyalleşebilse.
Karşılaştığım bir çok öğretmen arkadaşımla konuştuğumuz ve üzüldüğümüz noktalar vardı, imkansızlıklar içinde müzik yapmak için çabalayan gençlerimiz, okul yönetimlerinin korkuları, orkestralarını yollarken, onları destekleyecek çocuklara kimi zaman izin vermemeleri. Ben bu konuda çok şanslıyım ki kalabalık bir öğrenci grubu ile gittik. Hepsi arkadaşlarını desteklediler, muhteşem bir atmosfer vardı herkes o kadar mutlu ayrıldı ki, umarım bu yarışma soluğunu hiç kesmeden nesilden nesile ulaşır gider. Özellikle Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahneye çıkmak müziğe gönül vermiş bir çok gencin en büyük şansı olmalı. Dilerim ki gençlerimizin bu hayalleri hiç bitmez ve şarkılarını en yüksek sesleri ile söyler müziklerini özgürce yapabilirler. Serhat Hacıpaşalıoğlu ’na, Fizy ’e, End Productions ’ta bütün öğrenciler ve öğretmenlerle kendi aileleri gibi ilgilenen genç arkadaşlarıma, sahne üzerinde geçlerimize destek olan ses ve ışık ekibine, öğrencilerimizin ve öğretmenlerin sahnede kahrını çeken Vecdi Yücalan ’a ve bu yarışmanın olmazsa olmazı 21 yılın değişmeyen tek ismi en başarılı sunucu Ataman Erkul’a sonsuz teşekkürlerimle. Gençlerimize yaşattığınız bu heyecan ve mutluluğun değeri çok büyük….
Sevgi ve müzikle kalın…