FUTBOLUMUZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fehmi KETENCİ 23 Tem 2022

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta belirtmiştik. Futbolumuzda Süper Ligimiz 2022-2023 sezonuna, başta TFF ve yenilenen tüm kurulları ile yeni sezona başlama heyecanı daha şimdiden tüm kulüplerimizi sarmış durumda.

Geçtiğimiz hafta belirtmiştik. Futbolumuzda Süper Ligimiz 2022-2023 sezonuna, başta TFF ve yenilenen tüm kurulları ile yeni sezona başlama heyecanı daha şimdiden tüm kulüplerimizi sarmış durumda.  

     Son duruma göre; 19 takımdan oluşan Süper Ligimiz, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Karagümrük ile birlikte İstanbul’un Süper Ligdeki takım sayısı sekize ulaştı.

     Görünen o ki, bu yıl Süper Lig’de İstanbul-Anadolu takımları arasındaki kıyasıya mücadele iyice öne çıkacak gibi görünüyor. Bu arada; Anadolu takımları güçlü kadroları ile Süper Lige büyük heyecan katacaklar.

     Yıllar öncesinde Süper Ligimizde İstanbul takımları ve Anadolu takımları adından en çok sözü edilendi. 

     Ancak, yıllar önce Ertuğrul Sağlam yönetimin deki Bursaspor, Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun şampiyonu olarak yıllardır kayıtlarda olan bu düzeni bozmuş, Türk Futbolunda; Dört Büyükler’den sonra Bursapor da şampiyon takımlar arasına adını yazdırmıştı. Ardından, Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir, 2019-2020 sezonunda Süper Lig şampiyonu oldu ve Şampiyon olan takımlar listesini altıya çıkardı.

    Şuan görünen Süper Lig takımlarımızdan, Fenerbahçe, Başakşehir ve Konyaspor UEFA Avrupa Kupaları’ndaki ilk karşılaşmalarını yapıyorlar.  

     Şampiyonlar Ligi eleme turunda ilk karşılaşmasında Dinamo Kiev ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, tur için avantajlı bir sonuç olan 0-0 beraberlikle önümüzdeki hafta çarşamba günü İstanbul’daki rövanş karşılaşmasına avantajlı bir sonuçla geri döndü.  

UEFA Avrupa kupalarında Performans Liginde Başakşehir ilk karşılaşmasında kendi sahasında İsrail temsilcisi Maccabi Letonya ile karşılaştı, 1-1’lik bir sonuç aldı. Bir diğer ekibimiz Konyapor ise Belarus temsilcisi BATE’den 0-3 gibi oldukça avantajlı bir sonuçla Türkiye’ye döndü.

     Süper Ligimizin diğer takımları ise, transfer dönemini  çalışmalarını sürdürürken, 5, 6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak maçlarla başlayacak olan 2022- 2023 Futbol sezonunu bekliyorlar.

     Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda yeni hocasi ve yeni transferleriyle deplasmanda Dinamo Kiev karşısına çıkan Fenerbahçe, kimilerine göre henüz tam olarak hazır olmadığı şeklinde değerlendiriliyor. Maçı, ben birkaç kez izledim. Benim izlenimlerimin kısa özeti; Dinamo Kiev’in yaşadığı onca sorunun etkisinde olduğunu gösteren bir psikolojinın tedirginliğindeki  bir takım olarak maça çıktığı net belli idi. Tanıdığımız Dinamo Kiev bu değildi. Mirceau Lucescu da hiç havasında değildi. Sadece maçı izledi. Kimbilir tanıdığı bildiği İstanbul’daki durumun hesabını yapar gibiydi belki de. Fenerbahçe’yi de daha iyi tanıyordu. Ayrıca, lig ikincisi olan Fenerbahçe’yi de iyi analiz etmiştir diye söyleyebiliriz. Hesaplarını İstanbul’a göre yapacak besbelli. 

     Deplasmandaki Fenrbahçe ne yaptı diye kısaca özetlersek; geçen dönemin ikinci yarısındaki Fenerbahçe bu Dinamo Kiev’I çarşamba gecesi orada yenebilirdi. Takımda değişiklik nedir diye sorarsanız. Hala eskilerden bir iki futbolcunun formu devam ediyor. Ancak geldiğinden beri sahada yokları oynayan bir İrfan Can Kahveci vardı ki ne yapıyor ne zaman bekleneni verecek ben anlayamadım. Zaten hoca da bekledi, bekledi,dayanamadı ve ikinci yarı sahadan aldı. 

     Takım kadrosu böyle olmamalıydı. Lig ikincisi olan kadrodan, Kim Min Jae satıldı gitti. Crespo kulübedeydi, Miha zajc satılacak da önden mi oynatılmadı bilinmiyor. Mert Hakan yok. O uyumlu üçlü sahada  olmayınca orta saha da zaaf vardı gibi. Asıl zaaf ise, ön libero bölgesindeydı. Dinamo Kievli futbolcular orayı yolgeçen hanı gibi kullandılar. İsmail iyi, gelecek vaat eden bir genç ama, o gece biraz telaşlı gibiydi. Yenilerden Jasua King’i hiç anlayamadım. Ross’yi engellemekten başka bir şey yapmadı. William Arao iyi gibi. Kim Min Jea’yı aratır mı bekleyelim göreceğiz..

     Yazacak çok şey var ama pek de acele etmemek lazım. Asıl yazacaklarım için İstanbul’daki rövanşı bekleyeceğim. Şunu söylemeliyim ki; Jorge Jesus bu takımdan iyi bir Fenerbahçe çıkaracak diye düşünüyorum. Tek endişem, transferlerin tamamla nması konusunda hala geç kalındığı şeklinde. 

     Dediğim gibi, takım yenilerle birlikte nerede olabilecek konusunda daha net bilgileri gelecek haftaki karşılaşmadan sonra yazabilirim. Ben iyi bir şeyler olabileceğine, farklı bir Fenerbahçe izleyebileceğimize güvenin arttı diyebilirim. 

     Tek endişen yeniler. Umarım bazıları yine hayal kırıklığı yaratmaz.