GALATASARAY KAZANDI!

Mustafa YAŞAR 18 Mar 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Mart ayının kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmadığı harika bir havada oynanandı dün akşamki derbi.

İstanbul’daki sıcak havayı derbi ateşi bir kat daha artırmıştı.   

Kadıköy’e lider gelen ve öyle de ayrılmak isteyen Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, Atiker Konyaspor müsabakasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Mariano Filho'nun yerine Martin Linnes'e görev verirken, orta sahada ise Ryan Donk'u yedek soyundurup, 13 maç sonra Fernando Reges'i sahaya sürdü.

Buna karşılık Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, Galatasaray derbisinde takımını ligde bundan önceki maça göre 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Geçen hafta ilk 11'de oynayan Aatıf Chahechouhe ve Jose Fernandao'yu yedek bırakan

Kocaman, bu isimlerin yerine Mehmet Ekici ve Roberto Soldado'ya şans verdi.

Her iki takımında kontrollü oyunu seyir zevki olmayan bir ilk yarı izletirken, Fenerbahçe bu devredeki tek tehlikeli atağını 41.dakikada Mehmet Ekici ile gerçekleştirebildi.

İlk yarıda Serdar Aziz'in Skrtel'e  müdahalesi penaltı tartışmalarına neden olurken,  Galatasaray’ın bu devrede sadece Gomis ile etkili olmaya çalıştığını gördük.

Golsüz eşitlikle geçilen devre sonrası Galatasaray ikinci yarının hemen başlarında Gomis ve Rodrigues ile önemli pozisyonlar yakalarken, Volkan Demirel gole izin vermedi.

60.dakikada taktik bir değişikliğe giden Aykut Kocaman, Mehmet Ekici’yi oyundan çıkarıp yerine Alper Potuk’u aldı ve bu dakikadan sonra kısmen de olsa Galatasaray kalesinde etkili olmayı başardı sarı-lacivertliler.

Beraberliğin yaradığı Galatasaray’ın dengede futbolunu bozamayan Fenerbahçe, dakikalar azaldıkça kısmen de olsa paniklerken, Aykut Kocaman bu kez  Nabil Dirar’ı oyundan aldı ve golü Fernandao ile aramaya çalıştı.

Kocaman, Soldado, Valbuena  değişikliğini yaptığında ise dakikalar 77’yi gösteriyordu.

Son dakikalarında her iki takımında önemli pozisyonlar bulduğu ancak gole dönüştürmediği derbinin sonuç olarak kazananı olmasa da bu beraberlik Galatasaray’a yaradı diyebiliriz.

Sonuç olarak futbol kalitesi yine vasatı aşamayan bir derbiye daha tanıklık ettik dün.

Galatasaray’ın Kadıköy’de kazanamama kabusu devam ederken, yenmesi halinde şampiyonluk iddiası güçlenecek Fenerbahçe beraberlikle işini zora soktu.

Derbide herhangi bir gerginliğin yaşanmaması ise futbol adına kazançtı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım ise bana göre sonuca etki edecek bir hata yapmadı.