GEÇMİŞ OLSUN ELAZIĞ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Çok üzgünüm, hem izlediklerimiz, hem de bizzat enkaz alanlarından aldığımız anlık haberler ile gerçekten çok üzgünüm.

Cuma akşamı merkez üstü Elazığ olan 6,8 şiddetindeki depremle bütün Türkiye sarsıldık. Aslında o kadar çok gündemimizde olan bir konu ki deprem, fakat hiç beklemediğimiz bir şehirden vurdu. Ailemin büyük bir kısmının Elazığ’da olması nedeni ile iki gündür İstanbul’da uykusuz ve üzüntü ile olanları kabullenmeye çalışıyoruz. Televizyondan yakın akrabalarımın evinin yandığını izliyorum ama telefon ile ulaşamıyorum.

Çok üzgünüm, hem izlediklerimiz, hem de bizzat enkaz alanlarından aldığımız anlık haberler ile gerçekten çok üzgünüm. En zoru ise hastaneler, sokaklar acı çığlıkları ile inliyormuş. Büyük Şehir Belediyeleri, AKUT, AFAD, Ahbap akın akın yardım ekipleri Elazığ’a gidiyor. 99 yılı Gölcük depremini yaşayan nesil ne kadar korkutucu ve üzücü bir dönem olduğunu bilir.

Hayat o kadar kısa ki; kırmayalım birbirimizi, üzmeyelim sevdiklerimizi, sarılalım birbirimize sürekli. Umarım bu süreci en az kayıpla atlatıp yaralarımızı kolayca sarabiliriz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve zor durumda olan herkese sabırlar diliyorum. Kendi adıma bütün yardım kuruluşlarının sosyal medya hesaplarına ihtiyaç anında yardım için gönüllü gitmek istediğimi mesaj olarak gönderdim, Allah yardımcımız olsun, çok geçmiş olsun.

Sabırlar diliyorum...