Vakıf Katılım web

GEL BARIŞALIM ARTIK

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bu hafta RadyoBir'deki ASLI'nda Müzik programımda yine çok başarılı iki isimi misafir olarak ağırladım.

Bu hafta RadyoBir’deki ASLI’nda Müzik programımda yine çok başarılı iki isimi misafir olarak ağırladım. Hazal Tahtacı ve Mert Alp programa neşe katmaktan da öte dinleyenleri fazlasıyla büyülediler. Aslen mimar olan ama müzik yolunda ilerlemeye karar veren Hazal Tahtacı sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan Gel Barışalım Artık şarkısı; Hazal’ın yorumu ve Turhan Yükseler’in dokunuşlarıyla 2021 versiyonu olarak dinledikten sonra da Mert Alp düzenlemesiyle bambaşka yerlere gelmiş. İki farklı versiyon iki farklı tat. Dinlerken huzur buluyorsunuz. Hazal’dan biraz daha bahsetmem gerekirse kesinlikle çok başarılı bir yorumcu, müthiş bir ses. Bunca yıl nerelerdeydin diye sormadığım içinde birazcık pişmanım açıkçası. Son dönemlerde bu kadar yetenekli bir çıkış yapan isime denk gelmemiştim, bir saatlik canlı yayının nasıl geçtiğini anlamadık.

Mert Alp ise konservatuar yan flüt mezunu, uzun yıllar müzisyenlik yapıp daha sonra dizi, film, oyun müzikleri derken artık çok başarılı bir prodüktör olarak müzik kariyerine devam ediyor. Hazal’a yaptığı düzenleme haricinde, Atilla Özdemiroğlu Besteleri Albümünde yapmış olduğu ‘Davet’ isimli şarkısının düzenlemesini mutlaka dinlemenizi tavsiye ediyorum. Mert’in bir de bu ara müzik gündemine bomba gibi düşen ‘Kusura Bakma’ şarkısını seslendiren Kafadar grubuna dahil olduğunu da bilmenizi isterim.

O kadar özledik ki güzel müzikler dinlemeyi, konsere gitmeyi, şarkılara eşlik ederken kederlenmeyi ya da hoplayıp zıplamayı. Umarım önümüzdeki hafta itibari ile eski normalimize dönüp, kontrollü de olsa konserlere, performanslara gitmeye başlayabiliriz. Yaz konserleri listenize Hazal Tahtacı’yı eklemeyi unutmayın.

Sevgi ve müzikle kalın...