GETİRDİKLERİNİ AL, GİT ARTIK!

Fehmi KETENCİ 01 Oca 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Bugün adını bile anmak istemediğim bir yıl olan 2020'yi geride bıraktığımız ilk gün.

Bugün adını bile anmak istemediğim bir yıl olan 2020’yi geride bıraktığımız ilk gün. Söyleyebileceğim son şey “Git artık 2020, getirdiklerini ve götürebileceklerini de al, aklımızdan, anılarımızdan çık git artık. Seni anmak istemiyoruz. Yaşadığımız yıllardan çıkarabilsek keşke.

      Yeni yıl girerken bu köşede yazmak istediklerimizi özenle seçer ve gelecekten, gelecek yıllardan neler beklediğimizi düşünür ve kendimizi ona hazırlardık. Her ne olursa olsun giden yıldan aklımızda kalanların en azından birkaçını saklardık. Belleğimizden silemezdik. Bu kez asla öyle bir şey düşünemiyorum ve 2020’yi tümüyle silmek istiyorum. Bir an geriye döndüm ve geçtiğimiz yıl, yeni yıla girerken neler yazdığıma baktım. Ve o yazıyı buraya aktarmak istedim. Neleri hayal ederdik ona baktım.

      “Yıllardır yeni yılla ilgili yazılarımızda neredeyse aynı şeyleri yazıyoruz. Ben de öyle yaptım. Yıllar önce yazdığım yeni yıl yazısından alıntılar yaptım. Gördüm ki; değişen, daha doğrusu söyleyecek yeni bir şeyimiz kalmamış. Aynen devam!

      Bu gece saat yirmidörtü bir geçe, iyisiyle, kötüsüyle bir yılı daha geride bırakacağız. Geride bırakmaya hazırlandığımız bir yıldan neler umduk, ama neleri bulabildik. Umarım yeni yıldan beklediklerimizin birçoğu bizi birazcık olsun mutlu edecek, en azından hayal kırıklığı yaratmayacak kadar gerçekleşir.

      Yeni yılı karışılamaya hazırlandığımız ve hemen hemen birçoğumuzun bunu nasıl yapacağımız besbelli.

      Ben beni bileli, yeni yıl kutlamalarının en gözde yöntemi; çeşidi bol masada, alkol alınarak eğlencenin doruğuna varabilmektir. Bunu evde de yapsanız, bir eğlence yerinde kutlama mutluğunu yakalayanlardan da olsanız işlem aynıdır. Sızıp uykuya dalıncaya kadar alkolle kol kolasınız. O izin verdiğince ayık kalabilirsiniz ve öyle bir an gelir ki yenik düşüp, ya körkütük sarhoş olur gecenin kalan bölümünden bi haber, ertesi günün öğlenden sonrasına kadar uyur, yaşamdan uzaklaşırsınız. Veya; direnir, eğlenir ve gecenin sabahlara kadar keyfini çıkarmaya bakarsınız.

      Ne şekilde olursa olsun, bu gece sizi yönetecek olan birkaç kadeh şarap,viski veya benzeri alkol ihtiva eden içeceklerdir. Böylesine bir ortamda geceniz hayırlı olsun ve kendinize mukayyet olun.

      Bu arada; geceyi alkol almadan ama masadakilerle, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yemek yiyenleriniz, diyet veya diyabet kısıtlamalarını o gece için rafa kaldıranlarınız da “aman çok dikkat edin”. 

      Yine o geceden yansıyan fotoğrafta en göze batanıyla yazımıza devam edelim.

      Hangi dönem olursa olsun finansal destek adına veya benzeri nedenlerle (hiç neden olması gerekmiyor ya!) akla ilk gelen, çoğu zaman fiyat ayarlaması mazereti ile yumuşatılmaya çalışılan fiyat ayarlamalarına yeniyıl zamlarına hiç kafanızı takmayın.

      Eğlencenizin ortağı ve kaynağı olarak alkole sarıldığımız yılbaşı gecesinde bunu biraz daha çok hatırlayalım. Alışkanlıklarımızdan vazgeçmek kolay olmuyor. En azından unutabilmek için deyip, eğlencenin tadını kaçırmayacak kadar, ona teslim olmayacak kadarıyla yetinmeye bakalım.”

      Sabaha, ivedilikle gitmesini istediğimiz 2020’den kurtulacağımız yeni yılın ilk gününe nasıl uyanacağız onun mahmurluğundan kurtulalım. Bakalım yeni yıl bize neler getirecek? Çok şey mi istiyorum, bilemedim.

      Ve geçtiğimiz yıl 2020’yi beklerken bu son cümleyle yazıyı noktalamıştım.  

      “2020’nin 2019’u aratmaması, sağlıkla, mutlulukla, başarı dolu, sorunlardan birazcık olsun arınmış bir yıl olması dileklerimle; “Nokta! Yeni yıl gelmiş neyime!” desek de, söylenmesi gerekeni söyleyelim.

      “Yeni yılımız 2020 kutlu ve mutlu olsun” diyerek yazımı noktalamıştım.

      Ve yaşatabileceği tüm kötülükleri bize yaşatan 2020 için söylenecek pek bir şey yok artık. Hatırlamak istemediğimiz bir yıl için konuşmaya değmiyor. Ayrıca da anımsamak da istemiyorum. Gitsin de nasıl giderse gitsin.

      Sadece klasik kutlamamızla nokta koyalım. “2021 kutlu olsun, mutluluk getirir inşallah!”.