GÖNLÜM RAZI DEĞİL!

Aslı SERTDEMİR 22 Oca 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Sezen Aksu'nun rahmetli Yaşar Gaga ile 2017'de çıkardığı "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısı, ülkemin en çok tartışma yaratan şarkısı olarak tarihteki yerini aldı.

Sezen Aksu’nun rahmetli Yaşar Gaga ile 2017’de çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısı, ülkemin en çok tartışma yaratan şarkısı olarak tarihteki yerini aldı. Parçanın içinde geçen “Söyleyin o cahil Adem ile Havva’ya…” cümlesi için kopan kıyamet, kolay kolay dinecek gibi görünmüyor. Sosyal medya ayaklanmış! Bu hafta ‘’#sezenaksuhaddinibil’’ en çok yazılan hashtag oldu. Dini değerlere hakaret ettiği için dava açılması gerektiğini savunanlar. Sezen Aksu ve ailesine hakaret edenler. Vatan hainliği, din düşmanlığı ile suçlayanlar. Hatta daha ileri gidip, Sezen Aksu’nun evinin önünde eylem yapma çağrısında bulunanlar bile oldu. Aksu’ya destek verenler de bu öfkeli kalabalıktan nasibini aldı. İşin aslı astarı; daha düne kadar herkesin sevdiği Sezen Aksu’nun, tek cümlesi ile yerle yeksan edilmesine gönlüm razı değil. Teşbih denilen sanat, bıçak sırtı… Kızıp, yakıp, dökmeden evvel sözün sahibine bir sormalı “Nedir anlatmak istediğin?” diye. Sonra tatmin olmayanlar yine açsınlar hashtag’lerini, davalarını. Ve sonra bir düşünmeli… Onlarca kez dinlediğimiz şarkının içinde geçen o cümleyi, neden bu güne kadar kimse fark etmedi? 5 yıl sonra kim, neden buldu?

Konuşsana bir tanem…

Her hafta gram gram soğuduğum diziler var. Valla sırf merakımdan izliyorum ama daha ne kadar dayanırım bilemiyorum. Yahu bu dizilerin hiçbiri böyle başlamamıştı. Bu oyuncuların hepsi şakır şakır konuşuyorlardı. Şimdi ne oldu da susuyorlar? Uzay boşluğunda yürüyormuş gibi hareket ediyorlar. Her cümlenin başında, sonunda bir buçuk dakika dalıyorlar. Hepsi birbirine bakıp dakikalarca iç çekiyorlar, bize de kurdeşen döktürüyorlar. Geçen gün bir arkadaşım 3 Kuruş dizisini izlerken üşenmemiş saymış. 24 saniye süren 2 replik arasına, 15 omuz planını koymuşlar. Hayır, anlamıyorum ki… Nedir bu kelime kıtlığının sebebi?  Senaristleriniz iş yavaşlatma eylemine girmişler de yapımcıların haberi mi yok? Madem senaristlerinizin kelimeleri tükenmiş, o zaman oyuncularınızı serbest bırakın doğaçlama konuşsunlar. Konuşsunlar ki biz de iki cümle arası saç baş yolmayalım. Başlarda methiyeler düzdüğüm Camdaki Kız ve Masumlar Apartmanı da bu kervana maalesef dahil oldular. Umarım tez zamanda iflah olurlar. 

Son gün!

LeShow; daha önce adını duyduğum ama içeriğini pek bilmediğim bir etkinlikti. Bu yıl sunucuğunu yaptıktan sonra, öğrendim ki… Avrasya Bölgesinin en prestijli dış giyim fuarı arasında yerini alan LeShow, en iyi markaları da bünyesinde barındırıyormuş. Ayrıca Türkiye dış giyim ihracatı için çok önemli bir organizasyonmuş. Türkel Fuarcılık tarafından düzenlenen LeShow; İstanbul’da 3. yılını, Mayıs ayında da Moskova’da 25. yılını kutlayacakmış.  Fuar; Perşembe günü şaşalı bir gala ile açılışını yaptı. Koreografisini Asil Çağıl’ın yaptığı, birbirinden ünlü markaların, dünyaca ünlü mankenlerle yaptığı defileler, büyük ilgi gördü. Cem Belevi, kendisi için özel hazırlanan kıyafetiyle podyuma çıktı. Ve gece onun şarkıları ile devam etti. İlgilenenler için… İstanbul Kongre Merkezinde 3 gün boyunca süren fuarın bugün son günü.